T.V.V. – FC Berghuizen 1-2

Voor Berghuizen staat deze zondag de lastige uitwedstrijd tegen TVV op het programma. Traditioneel een lastige wedstrijd voor de ploeg uit Oldenzaal. Ondanks dat TVV nog maar 6 punten heeft is het wel degelijk een sterke ploeg met een aantal behendige spelers in de gelederen.

De 1ste helft is dan ook enorm moeizaam. Te weinig spelers komen in de buurt van hun normale niveau en de ploeg grossiert in verkeerde keuzes aan de bal en ook zonder bal. Het enige voordeel is dat er uiteindelijk nauwelijks kansen worden weg gegeven en Ruud Koop de 1ste helft niet noemenswaardig hoeft op te treden. Het 1ste kansje van Berghuizen is voor Dennis Olde Hendrikman die de bal krijgt na een verkeerde uittrap van de keeper. Dennis probeert de keeper meteen van afstand te verschalken, maar de poging mist precisie.

Na 35 minuten moet de geblesseerde Mustafa Karaduman het veld verlaten en neemt Björn Boersma zijn plaats in. Björn is ook het eindstation van de enige fatsoenlijke aanval van Berghuizen in de 1ste helft. Maar zijn vrije kopkans op aangeven van Dennis Agterbos gaat over de goal van TVV.

In de rust vervangt Niek Smudde de niet in de wedstrijd zittende Aron Brok. Hiermee trekt Berghuizen het initiatief naar zich toe in de 2de helft. In de 1ste 5 minuten is de ploeg al een aantal keren dicht bij de openingstreffer. Martijn Heskamp kan de bal in de lege goal koppen uit een cornerbal, maar helaas toucheert de keeper de bal nog iets zodat de kopbal van Martijn net over gaat. Björn komt even later goed voor de keeper echter gaat ook hier de bal net over het doel.
Het volgende gevaar komt van Dennis Agterbos, die zijn vrije trap door de keeper tot cornerbal verwerkt ziet worden. In deze fase is het Berghuizen wat de klok slaat. Net op het moment dat het aantal aanvallen iets lijkt af te nemen valt de 1-0 voor Berghuizen. Niek wil de bal mee geven aan Dennis, maar raakt de bal verkeerd en heeft hierdoor de ruimte om de bal voor te zetten. Martijn Heskamp komt goed door de as vrij en kopt de voorzet van Niek knap achter de Turkse doelman.

Een enorme opsteker voor Berghuizen, maar in plaats van met meer vertrouwen te spelen wordt het juist weer iets onrustiger in balbezit. Onnodig balverlies leidt tot een aanval van TVV, Martijn Schut lijkt de aanval te smoren, maar de bal blijft in de 16 meter liggen. Een inlopende speler van TVV maakt hier gretig gebruik van en via de benen van Jasper Hemme valt de bal achter de kansloze Ruud.

Zo is het 1ste schot op doel ook meteen de gelijkmaker. In de fase hierna gaat bij beide ploegen de organisatie over boord en golft het spel op en neer en is er veel ruimte op het veld voor beide teams om aan te vallen. Martijn Schut treed een aantal keer kordaat op zodat gevaarlijke aanvallen van TVV onschadelijk worden gemaakt. Aan de andere kant is het 5 minuten voor tijd wel raak. Dennis Olde Hendrikman komt na een een-twee met Martijn Heskamp gevaarlijk de 16 meter in en zijn voorzet wordt op knappe wijze door Björn Boersma binnen geknikt.

In de laatste 5 minuten speelt Berghuizen op save en houdt het de gelederen gesloten. Op een gevaarlijke vrije trap na geeft het niets meer weg en haalt het een zeer zwaarbevochten overwinning binnen.

Door de overwinning en de andere uitslagen in deze klasse staat Berghuizen op doelsaldo weer aan kop in de 5de Klasse A. Volgende week speelt het thuis de topper en derby tegen S.V. De Lutte. Aanvang is om 14.00 op het sportpark van Berghuizen.