Hoogland VR1 – FC Berghuizen VR1 0-6

De vrouwen van FC Berghuizen konden vandaag heerlijk uitslapen, want de wedstrijd tegen Hoogland stond pas om 14.30 op het programma. Er was enige spanning aanwezig aan de kant van FC Berghuizen, want gebleken is dat Hoogland altijd een lastige uit tegenstander is voor de vrouwen. De laatste uit confrontatie werd dan ook met 1-2 verloren. Vandaag was het dus zaak om het lager geklasseerde Hoogland te verslaan!

Er zaten vandaag enkele wijzigingen in de basis opstelling: de geblesseerde Joy en zieke Renske konden vandaag niet spelen. Leen begon in de basis in plaats van Joy en Marie kreeg voor vandaag de voorkeur boven Milou. De vrouwen waren scherp, hetgeen wat te zien was aan de warming-up. Dit gaf goede hoop voor de wedstrijd.

Hoewel de verwachtingen na de warming-up hoog waren, kreeg FC Berghuizen het spel in de eerste tien minuten niet onder controle. Ballen werden op lastige hoogte aangespeeld of kwamen simpelweg niet aan. Gelukkig werd het spel na een klein kwartier beter en wist men eindelijk goed te combineren. In de 16e minuut was het raak voor de vrouwen. De bal belandde in de voeten van Iris, zij had een goede actie in huis en wist de bal voor te swingen. Laura reageerde en kopte de bal keurig in de verre hoek binnen. FC Berghuizen bleef het doel van Hoogland onder vuur houden, maar er werd te slordig omgegaan met de kansen die het kreeg. Enkele 100% kansen vlogen er niet in en de spanning dat het weer zo’n wedstrijd zou worden als vorige keer nam toe. Gelukkig was de stand na 45 minuten nog 0-1 en kon er in de rust het een en ander besproken worden om de score uit te bereiden.

Met het iets aangepaste strijdplan voor ogen begon de tweede helft zonder wijzigingen. Helaas begon ook de tweede helft wat onrustig, maar na een paar minuten was het betere spel weer voor FC Berghuizen. In de 51e minuut werd er keurig gecombineerd en belandde de bal uiteindelijk vanaf de back in het doel. De bal verplaatste zich van Britt naar Lauren, Lauren wist Iris te bereiken, spits Ravza maakte zich aanspeelbaar, werd aangespeeld en legde de bal neer voor Annelies die een prachtige steekbal op Laura wist te geven. Als kers op de taart wist Laura deze bal prachtig in het doel te schieten, 0-2. FC Berghuizen was sterk en Hoogland kwam er in de tweede helft totaal niet aan te pas. De doelpunten bleven even uit, maar zestien minuten na de 0-2 tekende Laura voor haar hattrick op aangever van Britt. Laura was vandaag on fire en presteerde het om op de goede plekken te staan op het goede moment. Ook de 0-4 kwam van Laura na een goede solo actie waarbij zij drie vrouwen van Hoogland voorbij wist te gaan. FC Berghuizen vond 0-4 nog niet genoeg en nog geen twee minuten later werd de score uitgebreid naar 0-5 via wederom een heerlijke combinatie. De bal verplaatste zich van voet naar voet en uiteindelijk was het Marloes die de bal goed de diepte in speelde op Iris. Iris wist de achterlijn te bereiken en behield het overzicht. Ze zag Laura naar de tweede paal rennen en gaf een strakke lage voorzet waarna het voor Laura alleen nog zaak was hier tegenaan te lopen. Zo was de stand na 77 minuten al 0-5. In de laatste minuut gaf FC Berghuizen nog even de laatste genadeklap aan Hoogland. Ravza schoot rustig binnen op aangever van Annelies. De wedstrijd eindigde in een dik verdiende 0-6 overwinning waarin je wel kan stellen dat Laura vandaag de woman of the match is! De vrouwen kunnen met goede moed vooruit kijken naar de kraker tegen SDO volgende week.