Scheidsrechterscommissie

De scheidsrechterscommissie houdt zich bezig met het werven en begeleiden van pupil- en jeugdscheidsrechters. Op de wedstrijddagen zal er minimaal één coördinator aanwezig zijn in herkenbare kleding. De wedstrijdcoördinator is het aanspreekpunt voor allerlei wedstrijd- en scheidsrechterzaken die zich kunnen voordoen op en rond het veld.

Scheidsrechters worden door de commissie toegewezen aan beker- en competitiewedstrijden. Vanuit verschillende disciplines zijn onze jeugdleden naast het voetballen ook bereid om een fluit ter hand te nemen zodat wij op wedstrijddagen een leuke mix hebben van oud fluit jong.


Overige bezigheden:

Pupillen krijgen de gelegenheid om een cursus bij te wonen zodat zij in de toekomst de wedstrijden voor de kleinsten onder ons kunnen begeleiden.


Hoofdtaken van onze coördinatoren:
  • Jeugdscheidsrechters daar waar nodig opvangen
  • Als steun en toeverlaat fungeren voor onze zeer jeugdige scheidsrechters
  • Oplossen van eventuele calamiteiten rond de wedstrijden betrekking hebbende op de scheidsrechters

Onze filosofie:

Het fluiten door onze jeugdleden is voor het bestaan van onze vereniging van groot belang. De bereidwilligheid van diegene die fluit moet gekoesterd worden. Als geen ander weten we dat tegenwoordig iedereen op en langs het veld zijn mening niet onder stoelen en banken steekt. Dit, vaak tot respectloos gedrag aan toe. Het is daarom ook onze taak als coördinatoren om dit niet te tolereren en deze mensen aan te spreken op hun gedrag. Onze scheidsrechters geven hun vrije tijd op voor het clubbelang van FC Berghuizen, hetgeen gekoesterd en beloond moet worden.

Zeer belangrijk is dat de jeugdscheidsrechter met veel plezier fluit en zich vertrouwd voelt door onze aanwezigheid. Een scheidsrechter kan en mag fouten maken en kan daar weer van leren.


Leden:
  • André Jonker (Planner en coördinator)

Wij zijn nog op zoek voor een vaste planner en extra coördinatoren.