Sportpark ‘t Venterinck

Van Lossersestraat naar Schapendijk

De accommodatie van de voetbalvereniging Berghuizen was ten tijde van de oprichting op 22 november 1947 gesitueerd aan de Lossersestraat. Hier had de club één speelveld tot haar beschikking. In de jaren zestig verhuisde de club naar de Schapendijk in de wijk Zuid-Berghuizen, waar op 23 juni 1967 de eerste steen voor het clubgebouw werd gelegd door Jan Klieverik. Op 12 augustus 1967 werd het sportcomplex officieel geopend met een wedstrijd tegen Buochs.

Van Schapendijk naar ’t Venterinck

Op 12 juni 1978 ging de eerste spade in de grond voor een tweede speelveld. In de jaren daarna werd de accommodatie gemoderniseerd en uitgebreid. Het clubgebouw werd uitgebreid, evenals de kleedkamers. Er kwamen nog twee velden bij en ook enkele oefenhoeken. In april 1993 werd veld 2 officieel hoofdveld. In 2001 is het clubgebouw uitgebreid met een bovenverdieping.

’t Venterinck

De naam ’t Venterinck van het sportcomplex kwam tot stand op initiatief van een speciaal benoemde commissie waarin onder andere Jan Olde Kalter en Bertus Huttenhuis zitting hadden. Zij ontdekten dat deze naam de authentieke was. Aan de straatkant is deze naam op twee zwarte marmeren platen aangebracht. Op 7 juli 2007 vond in aanwezigheid van onder meer burgemeester F. Backhuijs, wethouder F. Rorink en voorzitter Henk Jansink van de supportersvereniging de feestelijke opening plaats.

BEKIJK ‘T VENTERINCK

Klik op het onderstaande FC Berghuizen logo of hier en navigeer door het sportpark heen met enkele prachtige 360° foto’s.