Rigtersbleek 1 – FC Berghuizen 1 0-1

Nadat vorige week de 3de overwinning op rij werd behaald tegen Drienerlo stond er dit weekend voor Berghuizen de zware wedstrijd tegen Rigtersbleek op het programma. De ploeg die naast een aantal wat jongere spelers nog beschikt over Stevens, Monnikhof en Zephat, toch spelers die de afgelopen jaren niet onverdienstelijk in de top van het oostelijke amateurvoetbal hebben gespeeld. De mannen uit Oldenzaal waren dus op voorhand gewaarschuwd.

Waar op voorhand geen rekening mee werd gehouden was de kwaliteit van de kunstgrasmat in Enschede. Dat het veld er al de nodige jaren inligt en niet meer de beste kwaliteit zou hebben kun je wel verwachten, maar dat het zo’n invloed op het voetbal zou hebben was dus niet verwacht. Gelukkig heb je daar dan met beide teams last van, maar het was Rigtersbleek die in de 1ste helft het beste met deze omstandigheden omging. Berghuizen probeerde te voetballen, maar was te onzorgvuldig en nam mede door het veld te veel risico’s met ballen inspelen. Hierdoor was elke omschakeling van Rigtersbleek gevaarlijk en waren er regelmatig hachelijke momenten voor het doel van Jord Velthuis. Toch waren de echte grote kansen voor de Bleek op 1 hand te tellen. Jord had een uitstekende redding met de voet op het moment dat Stevens vrij kon inschieten. Diezelfde Stevens soleerde ook door de verdediging met een fraaie actie, maar in plaats van rustig binnen te schieten werd er wild voorlangs geschoten. Iets waar niemand bij Berghuizen over klaagde natuurlijk. Het gevaarlijkste moment was na een fraaie aanval van Enschedese kant en het schot dat snoeihard de onderkant van de lat achter Jord teisterde. Gelukkig stuiterde de bal weer het veld in en kon er opgelucht adem worden gehaald.

Zo was het qua kansen vooral de Bleek wat recht had op de openingsgoal, toch had ook Berghuizen wat mogelijkheden om de score te openen. Dennis Agterbos was na een prima aanval het dichtsbij, echter gaat het schot via de voet van de keeper en de binnenkant van de paal weer het veld in.

In de rust wordt besloten om anders te gaan spelen en vervangt Jurjen Kortink Caner Aydin. Met een van de eerste acties laat de invaller zich meteen gelden. In de 16 meter weet hij zichzelf fraai vrij te spelen en zijn harde voorzet is voor Jasper Olde Hendrikman perfect om tegen aan te lopen. Daarmee bewijst de ploeg zich een uitstekende dienst om de 3 punten mee naar huis te nemen, want Rigtersbleek blijft wel aandringen maar weet nauwelijks echte kansen te creëren. Aron Brok heeft zich vast gebeten in Stevens, Roy Scholte op Reimer weet Monnikhof in bedwang te houden en ook de andere verdedigers en middenvelders werken goed met elkaar samen om de Bleek op afstand te houden.

Het meeste gevaar komt in de 2de helft van Berghuizen dat nu in de omschakeling het de Bleek moeilijk maakt. Vooral Jasper krijgt nog een aantal mogelijkheden om zijn 2de van de middag te maken. Helaas gaat zijn volley ruim naast en is ook de volgende kans met het buitenkantje rechts niet voldoende voor een doelpunt. Een kleine 5 minuten voor tijd moet de bal wel op de stip als Jasper door de linksback langdurig wordt vastgehouden in de 16 meter en zodoende niet meer kan schieten. Echter laat de goed fluitende scheidsrechter doorspelen. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat ook aan de andere kant een aantal keren twijfelmomenten voor een penalty waren met ballen tegen de arm aan geschoten te krijgen, maar ook hier volgde er geen fluitsignaal.

Ondanks wat blessuretijd weet Berghuizen de Bleek van zich af te houden en zo weer 3 belangrijke punten bij te schrijven. Volgende week speelt het tegen SVV, dat na de oor wassing tegen Glanerbrug afgelopen zaterdag de rug zal willen rechten.