FC Berghuizen 1 – Drienerlo 1 3-2

Na de knotsgekke wedstrijd vorige week in Hengelo tegen Juliana moet Berghuizen nu aantreden tegen vv Drienerlo, de voetbalclub van de UT. Drienerlo had nog maar 1 punt gehaald uit de 1ste 3 wedstrijden, maar telkens ook maar met 1 doelpunt verschil verloren. Nadat de pupil van de week (Sepp Oude Roelink) het goede voorbeeld had gegeven kon Berghuizen om kwart voor 3 op jacht naar de volgende 3-punter.

Op het natte veld had Berghuizen het moeilijk met de studenten uit Enschede. Mede doordat veel ballen doorschoten was Berghuizen slordig in balbezit. Drienerlo loerde op verkeerde inspeelballen en schakelde dan met veel mensen om. Een strijdwijze waar Berghuizen het zichtbaar moeilijk mee had. Toch komen er de nodige kansen. Martijn Heskamp is dichtbij het openingsdoelpunt, maar in de scrimmage wordt hij door de keeper van Drienerlo vastgehouden en kan daardoor niet tot een schot komen. De scheidsrechter ontgaat echter deze overtreding en zo komt de bal niet op de stip te liggen. De afvallende bal wordt door Caner Aydin naast geschoten.

Na een dikke 20 minuten valt wel de 1-0. Cees Schurink wipt de bal mee op de diepgaande Dennis Agterbos, Dennis laat de bal een keer stuiteren en volleyt de bal daarna fraai achter de keeper.
Vlak hierna meteen een grote kans op de 2-0, een goede indraaiende voorzet wordt echter door 3 man van Berghuizen op een haartje na gemist. Een dure misser aangezien Drienerlo even later op een afgeslagen vrije bal van Berghuizen weer razendsnel omschakelt en hierdoor in een overtal situatie belandt. De komt uiteindelijk bij de 2de paal waar Jord Velthuis de speler nog van scoren behoedt, maar omdat niemand van Berghuizen echt ingrijpt is de rebound voor Drienerlo en nu is Jord wel kansloos. In de laatste minuut voor rust de grootste kans op een hernieuwde voorsprong. Maar Cees weet de goede voorzet van Dennis net niet tot doelpunt te promoveren. Zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand rusten.

In de rust worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en is het Berghuizen dat weer het heft in handen neemt. Na wat kleine kansjes krijgt de ploeg een penalty na een handsbal in de 16 meter van Drienerlo. Martijn Heskamp weet wel raad met dit buitenkansje en laat de keeper kansloos. Een mooie opsteker voor de Oldenzaalse ploeg die hierna verder op jacht gaat naar een grotere voorsprong. Die komt er ook nadat de tactiek van Drienerlo uitstekend wordt gekopieerd door Berghuizen. Met een messcherpe counter weet Dennis Remco Kip alleen voor de keeper gezet en met een harde poeier laat Remco die volstrekt kansloos.

De gasten proberen hierna nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar Berghuizen staat nu goed te verdedigen en geeft weinig meer weg. De ingevallen Jurjen Kortink is met een kopbal zelfs nog dichtbij de 4-1. Toch komen de gasten terug in de wedstrijd. Hier hebben ze echter wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig. Roy Scholte op Reimer onderschept op fraaie wijze een lange bal van Drienerlo. De spits heeft echter alleen oog voor de bal en loopt vol tegen Roy op, een vervelende botsing maar als het al een overtreding is dan is het juist op Roy. Helaas oordeelt de scheidsrechter dus anders en uiteraard wordt de onterechte vrije trap binnen geschoten. De wijze waarop die binnen wordt geknald is een hele fraaie, onhoudbaar voor Jord wordt de bal in de rechter kruising gedraaid. Nu is het ineens weer een echte wedstrijd en met nog een kwartier te gaan kan het weer alle kanten op. Berghuizen blijft echter goed verdedigen en geeft eigenlijk geen kans meer weg. In de tegenstoot is het nog wel een aantal keren gevaarlijk, maar verder dan een kopbal van Jasper Olde Hendrikman komt het niet. Zo tikken de spannende laatste minuten weg en weet Berghuizen uiteindelijk stand te houden. Hierdoor blijft het bovenin mee draaien en is het bezig aan een fraaie serie overwinningen.

Volgende week gaat het op bezoek bij de zaterdagtak van Rigtersbleek. De ploeg staat 3 punten achter Berghuizen met nog een wedstrijd tegoed. Het beloofd dus wederom een lastige en zware wedstrijd te worden.