S.V.V. 1 – FC Berghuizen 1 1-5

Op de laatste zaterdag van oktober moest Berghuizen in Enschede aantreden tegen SVV. Waar Berghuizen een uitstekende start van de competitie kent met vorige week de 4de overwinning op rij is het voor SVV vooralsnog kommer en kwel. Door vele blessures is de ploeg moeizaam begonnen en behaalde het tot nu toe slechts 1 punt uit de 1ste 5 wedstrijden.

Om 14.00 uur wordt er afgetrapt en blijkt niet alleen op de ranglijst het verschil tussen beide ploegen groot te zijn. Ondanks dat Berghuizen niet in haar beste doen is wordt er al vrij snel kans op kans gecreëerd. Na 3 minuten valt Dan ook al het eerste doelpunt. Nadat de keeper van SVV het schot van Cees Schurink niet klem vast heeft is Martijn Heskamp er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Hierbij maakt hij echter een overtreding op de keeper en wordt de openingstreffer terecht afgekeurd.

Uiteindelijk duurt het 12 minuten voordat Berghuizen toch mag juichen. Remco Kip zet na een mooie onderschepping de bal strak voor en Dennis Agterbos is sneller dan de keeper, omspeelt deze en schuift de bal in het lege doel.

Voordat de 20 minuten op de wedstrijdklok voorbij zijn staat ook de 0-2 op het scorebord. SVV krijgt de bal niet weg na een cornerbal en Martijn weet met een halve omhaal de bal achter de doelman te schieten.

Niks aan de hand en een opmaat voor een hoge score zou je zeggen. De kansen worden ook zeker wel gecreëerd, echter lijkt alle scherpte verdwenen bij de Oldenzaalse ploeg. Voor rust nog 3 a 4 overtal situaties die slecht worden uitgespeeld en teveel slechte keuzes zorgen ervoor dat het bij rust slechts 0-2 staat.

Is het in de 1ste helft al matig in de afronding, in de 2de helft doet de ploeg er nog een schepje boven op. Kans op kans wordt gemist totdat de scheidsrechter na een overtreding op Dennis niets anders kan doen dan de bal op de stip leggen. Maar ook dit buitenkansje is  aan Berghuizen deze zaterdag niet besteedt. De penalty wordt door Martijn ingeschoten en geheel in het teken van de wedstrijd wordt de bal gepakt door de keeper. In de vervolg aanval legt Dennis de bal vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Jasper Olde Hendrikman die de bal rustig binnentikt. Echter wordt er door de vlagger gevlagd en het signaal wordt overgenomen door de scheidsrechter. Zo wordt het 2de doelpunt afgekeurd zij het ditmaal onterecht.

Het is uiteindelijk ondanks het gebrek aan scherpte toch wachten op doelpunten. Na een mooie bal in de diepte is Dennis wederom sneller bij de bal dan de keeper, ook ditmaal wordt deze omspeeld en wordt de bal in het lege doel geschoten. Cees Schurink is de volgende die scoort en Cees doet dit na een knappe sprint vanaf eigen helft, met een slim puntertje laat hij de keeper kansloos.

Jasper had alleen in de 2de helft al topscoorder van de regio kunnen worden. Helaas had het familieweekend nog niet het juiste effect op de scorende prestaties van de spits. De mooiste kansen worden om zeep geholpen en als het dan lukt om te scoren wordt het doelpunt ten onrechte afgekeurd. 10 Minuten voor tijd lukt het eindelijk als Jasper de keeper weet te omspelen en de bal binnen schiet. Dat Jasper in de 10 minuten daarna nog 3x moet scoren laten we dan maar even achterwege.

Toch is de 0-5 niet de einduitslag, Berghuizen laat zich vlak voor tijd toch nog een keer verrassen en zo weet SVV de eretreffer te maken. Op papier een prima resultaat voor Berghuizen, maar gezien de kansen had de ploeg hier met dubbele cijfers weg moeten gaan. Maar als er een keer een slechte wedstrijd gespeeld wordt dan laat dat maar gebeuren tijdens een 5-1 overwinning.

Volgende week zaterdag speelt Berghuizen thuis tegen Achilles Enschede. Deze ploeg wist afgelopen weekend met 9-3 te winnen van Winterswijk, dus Berghuizen is gewaarschuwd.