In memoriam Marinus Velthuis

Met Marinus Velthuis is FC Berghuizen wederom een lid van de oude garde ontvallen.
Marinus begon zijn voetballoopbaan bij Sparta (VV Oldenzaal). Niet verwonderlijk. Zijn vader was voorzitter van de club en zijn broers speelden ook voor Oldenzaal. Echter door zijn vrienden uit Berghuizen (oa Bennie Teunissen) werd Marinus overgehaald om voor de Groen-Witte brigade te gaan spelen. Dat was in 1951 en Marinus maakte vanaf dat moment gedurende een tiental jaren deel uit van het 1e elftal. Tijdens die periode maakte hij het kampioenschap van de 2e klas TVB mee. En nadat ook de promotiewedstrijden tegen Vogido succesvol werden afgesloten was promotie naar de 1e klas TVB een feit.

Na zijn loopbaan in het 1e elftal ging Marinus in de lagere elftallen spelen. Ik bewaar nog fijne herinneringen aan Marinus als aanvoerder van de 3e elftal waarin ik ook op een zij het bescheiden wijze mocht acteren. Ook heb ik nog een aantal jaren met Marinus deel uitgemaakt van de kascommissie. Het was een feest om ’s avonds bij de penningmeester de boeken te controleren, maar nog meer om te genieten van al die voetbalverhalen die Marinus op een smeuïge wijze kon vertellen.

Voor FC Berghuizen is het overlijden van Marinus een groot verlies. We verliezen in Marinus een groot sportman. Groter is het verlies voor Els, kinderen en kleinkinderen.

De gehele Berghuizen familie wenst hen veel sterkte om dit verlies een plaats te geven

De naam Marinus Velthuis zal altijd binnen FC Berghuizen met veel respect worden uitgesproken.

Jan Olde Kalter