FC Berghuizen 1 – Phenix 1 8-0

Na de zwaarbevochten overwinning op Drienerlo stond nu de wedstrijd tegen Phenix op het programma. De nr. 2 tegen de nr. 14 van de competitie. Omdat de ploeg uit Enschede de tenues was vergeten begon de wedstrijd 15 minuten later.

Vanaf het 1ste signaal was het Berghuizen dat probeerde door de opgetrokken linies van de tegenpartij te spelen. Met de nodige strijd en een paar pittige overtredingen lukte het Phenix om lang stand te houden. Berghuizen speelt in deze fase ook te slordig om veel kansen te creëren. Toch is het Bodie Oude Velthuis die met een bekeken schuiver de 1-0 aantekent. Ondanks nog wat kansen is dit de toch wat teleurstellende rust stand.

In de 2de helft gooit Berghuizen het tempo wat verder omhoog en vallen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Roy Scholte op Reimer is de 1ste die het met weet te vinden en daarna is het wederom de beurt aan Bodie die scherp is op de rebound van een vrije trap. Stijn Richters is de maker van het meest curieuze doelpunt van de afgelopen jaren. In de 16 meter wordt Stijn onderuit getrokken, maar de voorzet valt in de 5 meter via de kont van Stijn binnen langs de verbouwereerde keeper van Phenix. Hierna is het weer de beurt aan Roy die fraai zijn 2de van de middag binnen poeiert. Joost Broeker schiet met de penalty de 6-0 binnen en Cees Schurink ziet eerst een doelpunt onterecht afgekeurd worden, maar haalt daarna zijn gram door nog 2x uit fraaie aanvallen te scoren. Zo komt de eindstand op 8-0 en kan Berghuizen zich klaar maken voor de topper tegen Eilermark. Beide ploegen zijn in de achtervolging op Rigtersbleek en zullen onderling gaan uitvechten wie daar bij aan blijft haken