Drienerlo 1 – FC Berghuizen 1 1-2

Op deze heerlijke zonnige zaterdagmiddag stond de voor Berghuizen lastige uitwedstrijd tegen Drienerlo op het programma. De afgelopen 2 jaren stond het garant voor spektakel met 9 en 7 doelpunten in de wedstrijden. Zo’n score werd het vandaag uiteindelijk niet, maar de beide ploegen waren wederom erg gewaagd aan elkaar.

Berghuizen begon de wedstrijd met Calvin Eidhof onder de lat als vervanger van de geblesseerde Jord Velthuis. Voor Calvin betekende dit zijn competitiedebuut bij Berghuizen. Verder stonden dezelfde overige 10 spelers in de opstelling zoals ook vorige week werd gestart. Al snel blijkt dat de fantastische start van vorige week tegen Juliana niet gekopieerd kan worden tegen de studenten uit Enschede. Berghuizen heeft moeite met de bal in bezit houden en moet in de beginfase toezien hoe Drienerlo het initiatief naar zich toe trekt. Het siert de Oldenzaalse ploeg echter dat het hierdoor niet direct van slag is en met de nodige werklust wordt Drienerlo ver van de eigen 16 meter gehouden.

Zo ontstaat er een wedstrijd met veel strijd en de nodige duels op het middenveld. Beide teams schuwen de stevige duels niet en de aanvoerder van Drienerlo is daarin, zowel aanvallend als verdedigend, vaak een lastige luis in de pels voor de middenvelders van Berghuizen. De kansen zijn uiteindelijk schaars in de 1ste helft, Berghuizen weet geen echte kans te creëren en ziet ook Jasper Olde Hendrikman nog geblesseerd afhaken. Drienerlo is 2x erg dichtbij bij de openingstreffer. Eerst moet Calvin reddend optreden op een kopbal van de laatste man, waarbij de rebound van heel dichtbij wordt overgeschoten. Even later stelt hij zich goed op als de 10 van de tegenpartij na een fraaie solo voor zijn neus opduikt.

Zo is er in de rust dus genoeg stof om over na te denken en wordt er besloten om het in de 2de helft anders te gaan invullen. Roy Scholte op Reimer komt in het veld voor Bodie Oude Velthuis en Berghuizen gaat over op een ander tactisch plan. Hierdoor komt de wedstrijd veel meer in evenwicht en krijgt Berghuizen nu ook kansen om de score te openen. Uiteindelijk is het de ingevallen Stijn Richters die een voorzet van Dennis Agterbos uit een moeilijke hoek nog knap weet binnen te schieten. Nu is het Drienerlo dat probeert bij te schakelen, maar de verdediging van Berghuizen verdient (net als de rest van het team) een groot compliment. Met veel strijd worden de duels aangegaan en ondanks de druk van Drienerlo worden er nauwelijks kansen weg gegeven. Sterker nog in de tegenstoot ontstaat er plotseling een 3 tegen 1 situatie waarmee Dennis wel raad weet en de 2-0 weet binnen te schieten.

Uiterst langzaam tikken daarna de minuten voorbij richting het einde van de wedstrijd. Roy krijgt nog een mooie kans, maar krijgt een tik van de tegenstander waardoor hij niet meer goed uit komt om de bal de lege goal in te schieten. Voor de leidsman was het helaas niet voldoende voor een penalty.
Inmiddels is de blessure tijd aan gebroken en met een fraaie treffer maakt Drienerlo het toch nog even weer spannend. Ondanks een enorme scrimmage voor het doel van Calvin weet de Oldenzaalse ploeg verder gevaar af te zweren en zo gaan de zwaarbevochten 3 punten mee terug naar Oldenzaal.

Met 13 punten uit 5 wedstrijden een uitstekende start van de competitie en een mooi gedeelde 2de plek met Barbaros achter Rigtersbleek. Volgende week speelt Berghuizen thuis tegen nieuwkomer op de zaterdag Phenix. Een ploeg met de nodige personele problemen, maar die gebrandt zal zijn om de 1ste punten van het seizoen te gaan pakken. Aan Berghuizen de taak om de goede competitiestart een mooi vervolg te geven.