FC Berghuizen 1 – Juliana’32 1 5-1

Na het toch iets wat teleurstellende gelijkspel vorige week tegen Sp Enschede is het zaak voor Berghuizen om de draad weer goed op te pakken. De ziekenboeg loopt op de 3 langdurig geblesseerden na leeg en omdat het 2de vrij was kon trainer Niek Smudde beschikken over een selectie van 18 man.

Hierdoor zijn ook de keuzes voor de basiself wat lastiger te maken. Remco Kip en Jasper Olde Hendrikman keren na blessures terug in de basis. Laatstgenoemde is direct vanaf de aftrap het eindstation van een fraaie aanval. Op aangeven van Dennis Agterbos loopt Jasper de bal goed binnen. Nog geen 27 seconden gespeeld en de voorsprong staat op het scorebord.

Berghuizen neemt geen gas terug en weet de druk goed op Juliana te houden. Door een te korte terugspeelbal weet Dennis na 10 minuten de 2-0 te maken en na 13 minuten is het Jasper die via de keeper zijn 2de van de middag maakt. Ditmaal door een voorzet bij de 2de paal binnen te koppen.

Hierna gaat de Oldenzaalse storm wat liggen. De meeste kansen blijven echter voor de thuisclub. Toch is het Juliana dat uit het niets ook op het scorebord komt. Na balverlies bij Berghuizen wordt de bal op spits Hilgerink voorgezet en met een knappe kopstoot laat hij Jord Velthuis kansloos.
Even later lijkt Juliana weer volledig terug in de wedstrijd te komen als een scrimmage bij Berghuizen niet goed wordt verwerkt. De lat brengt echter van dichtbij redding.
Aan de andere kant is het Ward Velthuis die via een verdediger de corner van Dennis de ruststand op 4-1 brengt.

Een doeltreffende en goede 1ste helft van Berghuizen kant. Bodie Oude Velthuis moet zich in de rust laten vervangen en Roy Scholte op Reimer is zijn vervanger. In de korte rustbespreking wordt aangegeven dat het belangrijk is om direct weer scherp te beginnen en Juliana direct aan te pakken. Met een van de 1ste balcontacten is het Roy die zijn invalbeurt direct met een doelpunt bekroond, door een voorzet van dichtbij achter de kansloze doelman te tikken.

Hierna is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Aan beide kanten zijn er nog wel wat mogelijkheden. Gescoord wordt er echter niet meer.

Zo staat Berghuizen na 4 wedstrijden op 10 punten. Een prima start van de competitie. Volgende week speelt het in Enschede de lastige uitwedstrijd tegen Drienerlo.