Sportclub Enschede 1 – FC Berghuizen 1 2-2

De 3de wedstrijd van het seizoen moest Berghuizen aantreden tegen Sp Enschede. Onder een stralend zonnetje werd er om 15.00 uur afgetrapt. Na een wat aftastend begin is het Berghuizen dat na een fraaie aanval over de rechterkant op voorsprong moet komen. Via Jelle Punt is het Pascal Donkers die de bal bij de 2de paal panklaar op het hoofd van Stijn Richters legt. Helaas kopt Stijn de bal niet goed naar beneden en zo gaat de bal over het bijna lege doel.

Na wat schermutselingen aan beide kanten is het Berghuizen dat enigszins fortuinlijk op voorsprong komt. Bodie Oude Velthuis is er als de kippen bij als de keeper een ogenschijnlijk simpele voorzet loslaat en schiet de bal tegen de touwen.

Zonder groots te spelen heeft Berghuizen wel controle over de wedstrijd en Dennis Agterbos is met een schot van 16 meter dichtbij het verdubbelen van de voorsprong. Het schot gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Zonder een echte kans weg te geven komt de Oldenzaalse ploeg toch voor rust op achterstand. De middenvelder van Sp Enschede heeft de middag van zijn leven en maakt 2 wonderschone doelpunten. Eerst lijkt het er op dat hij de bal verkeerd aanneemt, echter stuit de bal perfect op voor een snoeiharde trap van ruim 20 meter in de winkelhaak. 10 minuten later beproeft hij nogmaals zijn geluk van verre afstand en ook dit maal wordt de kruising via de binnenkant van de paal gevonden. Hierdoor draait het wedstrijdbeeld behoorlijk en krijgt ook Sp Enschede meer kansen. Berghuizen is via Cees Schurink en Martijn Heskamp nog dichtbij de gelijkmaker. Maar beide schoten worden geblokt voordat ze binnen vallen. Aan de andere kant is Ward Velthuis de reddende engel door een bal van de lijn te halen vlak voor rust.

In de 2de helft komt Jasper Olde Hendrikman voor de zieke Dennis Agterbos en Aron Brok voor Pascal Donkers om de jacht op de gelijkmaker te versterken. Het duurt niet lang voordat Jasper alleen voor de doelman van Sportclub wordt gezet en koel de gelijkmaker binnen schiet. Berghuizen wil nu meer en probeert door te drukken. Echter moet het blijven oppassen voor de tegenstoten van Sportclub. Cees heeft 2x de voorsprong op zijn schoen, helaas weet de keeper 2x zich voor de bal te gooien en zijn goal nu wel schoon te houden. De grootste kans is wederom voor Jasper die alleen op de keeper af kan. Helaas denkt Jasper dat hij dit vanuit buitenspelpositie doet en schiet hij de bal van behoorlijke afstand hard over in plaats van door te lopen richting de keeper en de bal binnen te schieten.

Inmiddels zijn zowel de doelpuntenmaker als de spits van de tegenpartij met krampaanvallen van het veld verdwenen en zijn de nodige minuten aan blessurebehandelingen verbruikt. Met Roy Scholte op Reimer en Jurjen Kortink als frisse krachten probeert Berghuizen de overwinning naar zich toe te trekken. Roy laat direct met een fraaie actie van zich gelden, helaas is deze niet doeltreffend.

Toch lijkt Berghuizen met de 3 punten er vandoor te gaan als de verdediger van Sp Enschede de lange bal van Berghuizen onder druk over zijn eigen doelman kopt. Ondanks dat de vlagger van Sportclub niet eens vlagt fluit de scheidsrechter voor buitenspel en zo gaat het feest niet door. Met alle blessure behandelingen bij Sportclub zou je verwachten dat er flink wat blessuretijd bij zou komen. Helaas voor Berghuizen moest de dienstdoende man met de fluit waarschijnlijk nog ergens anders zijn en na slechts 2 minuten blessuretijd vond die het wel welletjes.

Zo laat Berghuizen 2 punten liggen in Enschede. Volgende week de kans om weer de volle buit binnen te halen als de ploeg thuis tegen Juliana uit Hengelo mag aantreden.