FC Berghuizen VR1 – De Blokkers VR1 1-2

Op deze zeer herfstige zondag zullen de vrouwen van FC Berghuizen het op gaan nemen tegen De Blokkers. Uit de cijfers van voorgaande confrontaties is gebleken dat de hoofdmacht het altijd zwaar heeft tegen deze ploeg. Wedstrijden werden nipt gewonnen, nipt verloren of zonder enig doelpunt afgesloten met een gelijkspel. Aan de steeds beter draaiende vrouwen van FC Berghuizen was het vandaag dan ook de taak om hier eens verandering in te brengen en De Blokkers van de mat te spelen.

Helaas kregen de vrouwen voor aanvang van de wedstrijd te horen dat Leen ziek was en niet kon starten vandaag. Dit zorgde ervoor dat Frits met een ander plan moest komen. Ter vervanging voor Leen werd Amber opgeroepen.

Met een ietwat gewijzigde opstelling begon FC Berghuizen aan de wedstrijd. Aan het eerste kwartier was duidelijk te zien dat men zoekende was in het veld. Hoe leg ik nu de lijn naar een medespeler open en waar kan ik makkelijk de vrije vrouw vinden. Ondanks het ietwat onwennige begin creëerde FC Berghuizen een aantal goede kansen, alleen ging men niet zuinig genoeg om met deze kansen. De Blokkers wist ook steeds wat gevaarlijker te worden en in de 27e minuut wisten zij binnen te schieten. FC Berghuizen keek tegen een misschien wat onterechte 0-1 achterstand aan, maar er was nog genoeg tijd om hierop een antwoord te geven. Dit antwoord kwam echter niet in de 1e helft. Zowel aan de kant van FC Berghuizen als aan de kant van De Blokkers werd niet meer gescoord.

Trainer Frits zag ook dat het niet liep zoals het zou moeten en besloot het team in de rust weer om te gooien naar de vertrouwde formatie waarin FC Berghuizen altijd speelt. Zonder wijzigingen in speelsters, maar met een andere opstelling zou FC Berghuizen een antwoord gaan geven op de 0-1 achterstand. De tweede helft was nog maar net begonnen en de eerste grote kans was al daar. Het was een aanval uit het boekje. De spits werd gevonden, kaatste deze af op de nummer tien, de nummer tien speelde de bal de hoek in op de buitenspeler waar de buitenspeler op haar beurt een goede pass op de spits wist te geven, de mooie aanval werd helaas niet beloond met een doelpunt, maar het eerste dreigement was al daar! Het liep gewoon goed aan de kant van FC Berghuizen en het spel bloeide na de formatiewijziging weer helemaal op. De vrouwen vergaten zichzelf echter keer op keer te belonen. De Blokkers wist ook nog een aantal keer gevaarlijk te worden en zij wisten zichzelf wel te belonen met de enkele kansen die het kreeg. In de 71e minuut keek FC Berghuizen tegen een 0-2 achterstand aan. FC Berghuizen liet het hier zeker niet bij zitten en voelde dat ze toch een keer moesten gaan scoren. In de 73e minuut was daarom al een snel antwoord op de 0-2. Iris ontving de bal rond de middellijn en zag Marloes de diepte in vertrekken. Ze gaf een goede steekpass op Marloes die op haar beurt de bal keurig om de keeper heen wist te schieten! Met een tussenstand van 1-2 en nog een dikke zeventien minuten te gaan was er nog genoeg tijd om de score om te kunnen buigen. Kansen waren er zeker, maar helaas wist FC Berghuizen niks meer te verzilveren waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag.

Hoewel de vrouwen puntloos het veld verlieten hoefden zij zich zeker niet te schamen voor het vertoonde spel. De eerste helft van de competitie is aan zijn einde en volgende week wacht alleen nog de bekerwedstrijd tegen DVC ’26 VR1.