FC Berghuizen VR1 – DVC’26 VR1 3-2

“Het is koud!”. Dat is het eerste dat de meeste speelsters riepen toen de groep aan het verzamelen was. Ondanks de kou wilden de vrouwen toch graag een hartverwarmende wedstrijd spelen tegen de vrouwen van DVC’26 voor de KNVB beker. De laatste confrontatie was een uit wedstrijd die met 2-4 werd gewonnen door de vrouwen van FC Berghuizen. Winst, ook vandaag, is dus goed mogelijk!

Om 12.30 begon voor de vrouwen de kort, maar krachtige wedstrijd bespreking en vervolgens konden de vrouwen zich warm in gaan pakken voor de warming-up. Er werd gestart met de volgende elf speelsters: Florieke, Britt, Lauren, Esmée, Milou, Renske, Laura, Joy, Annelies, Marloes en Iris. Op de bank zaten Amber, Marie en Judith. Judith is vandaag, na een lange en vervelende blessure, weer onderdeel van de selectie.

Op tijd om 14.00 werd er afgetrapt door DVC’26. FC Berghuizen zat er direct bovenop en veroverde de bal. Er werd goed gevoetbald en de eerste kansen deden zich binnen vijf minuten al voor. In de negende minuut kreeg Marloes de bal voor de voeten na een goed opgezette aanval. Marloes wist Laura te bereiken die naar binnen sneed, waardoor de verdedigster het nakijken had. Laura schoot op doel, maar de keepster wist haar eerste inzet te pareren. In de herkansing was het dan toch raak voor Laura. De vrouwen van FC Berghuizen waren blij met dit doelpunt, echter was deze blijdschap maar van korte duur. Nog geen twee minuten later had DVC’26 al een antwoord en kwam het alweer op gelijke hoogte. Van het goede spel was na vijftien minuten niks meer terug te vinden en was het DVC’26 die de kansen kreeg, echter gingen zij hier veelte slordig mee om, wat voor FC Berghuizen natuurlijk goed uit kwam. Er werd dan ook gerust met een 1-1 stand.

De tweede helft mocht FC Berghuizen aftrappen. Het spel was beter dan in de eerste helft, echter waren de kansen voor DVC’26. In de 60e minuut schreef DVC’26 dan ook de 1-2 voor haar naam, iets wat erg hard aan kwam voor de vrouwen van FC Berghuizen. Ze lieten het er echter niet bij zitten en het spel werd steeds beter. Het enige dat nu nog ontbrak was de finishing touch. De minuten verstreken en het werd steeds heter onder de voeten van FC Berghuizen. In de 70e minuut werd Judith ingebracht waardoor Lauren een plaatsje naar voren schoof en vanaf de 80e minuut werd er helemaal all-in gespeeld. Lauren moest nog hogerop gaan spelen en werd op deze manier eigenlijk de derde spits. Het was pompen of verzuipen en de bal werd door Judith een aantal keer flink hard en goed naar voren gespeeld, hetgeen wat de nodige dreiging met zich mee bracht. De bal vloog er nog niet in en de officiële speeltijd was inmiddels verstreken, maar FC Berghuizen bleef maar knokken. In de 92e minuut viel dan toch eindelijk de verlossende 2-2. Iris ontving de bal aan de zijkant halverwege de speelhelft van DVC’26. Ze zag Marie de diepte in vertrekken en gaf een strakke diepe bal laag over de grond. Marie keek, gaf voor en … GOAL! Het was Marloes die de belangrijke touch aan de bal gaf waardoor de keepster van DVC’26 geen schijn van kans had. Na de 2-2 werd er nog even vragend naar de zijkant gekeken: uitspelen of doorpompen en toch nog een overwinning over de streep trekken? Er werd gekozen voor het tweede en dat werd beloond! Nog geen drie minuten later scoorde FC Berghuizen 3-2. Laura ontving de bal aan de zijkant, gaf voor en… ja hoor het was Lauren die de bal keurig binnen kopte. Éen minuut werd er nog doorgespeeld en toen klonk het verlossende eindsignaal, met als winnaar: FC Berghuizen vrouwen 1.

De vrouwen hebben in de tweede helft laten zien wat zij kunnen en zijn blijven knokken tot het einde! Het was een leuke wedstrijd met een zeer spannend slot, waarin het harde werken werd beloond. De vrouwen van FC Berghuizen bekeren verder in de strijd om de KNVB beker en kunnen nu met een goed gevoel de winterstop in gaan.