VV Manderveen 1 – FC Berghuizen 1 0-0

In de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop moest Berghuizen in en tegen Manderveen aantreden. Op een ietwat drassige maar verder prima bespeelbare grasmat werd om 14.00 uur door de scheidsrechter voor de aftrap gefloten. Het spelbeeld was direct duidelijk, Berghuizen drukte Manderveen ver terug en Manderveen beperkte zich tot verdedigen en probeerde via snelle omschakelingen gevaar te stichten. Tot de 16 meter lukte dit nog af en toe, maar eigenlijk hoefde Ruud Koop in de 1ste helft geen enkele keer echt op te treden om zijn doel schoon te houden.

Aan de andere kant mogelijkheden genoeg om tot de openingstreffer te komen. Maar af en toe op miraculeuze wijze en vaak met de hulp van Berghuizen zelf bleef het ook aan de andere kant een doelpuntloze 1ste helft. Zo is Martijn Heskamp 2x dichtbij met een kopbal. Zijn 1ste poging gaat net voorlangs en zijn 2de poging komt net te laag om van dichtbij te kunnen binnen koppen. Wel weet Martijn de bal terug te leggen op Bjorn Boersma die vanaf een kleine 5 meter met rechts kan binnen schieten. Helaas voor Berghuizen raakt Bjorn de bal te vol en gaat deze van dichtbij over het doel van Manderveen.

Niet veel later kan Bjorn uit een cornerbal binnen koppen, maar wordt dermate onderuit getrokken dat hij niet meer bij de bal kan. Helaas ziet de scheidsrechter het niet en wordt Berghuizen een penalty onthouden. Even later kan de bal weer op de stop als de bal tegen de hand komt van een verdediger, maar in dit geval beoordeeld de leidsman het als niet opzettelijk hands en gaat de bal wederom niet op de stip. Uit een moeilijk hoek schiet Bjorn nog snoeihard in het zijnet. Ook Mustafa Karaduman laat zich niet onbetuigd en kan na een mooie voorzet van Dennis Agterbos de bal binnen volleren. Helaas raakt Mustafa de bal niet goed en zo gaat ook hier weer een grote kans verloren. De grootste kans is voor Dennis Olde Hendrikman die op aangeven van Mustafa vrij voor de keeper komt. In plaats van aannemen schiet Dennis direct met zijn linkerbeen en schier daardoor de bal naast de goal van Manderveen. Manderveen verdedigd stevig en zit af en toe op het randje en gaat er ook af en toe overheen. De scheidsrechter van dienst geeft echter geen signaal af, want buiten een fluitje voor de overtredingen treedt hij verder niet op met kaarten.

In de 2de helft eenzelfde spelbeeld. Alleen nu worden er minder kansen door Berghuizen gecreëerd en zijn er vooral overal op het veld heel veel duels. Manderveen gaat steeds meer geloven in een stunt en gaat er ook maximaal voor. Aan strijdlust ontbreekt het deze zondag niet aan Manderveense zijde. Toch ontstaan er gaandeweg de 2de helft weer kansen voor Berghuizen. Zo wordt de ingevallen Niek Smudde diep gestuurd en houdt de verdediger de bal met de bovenarm tegen voordat Niek alleen op de keeper af gaat. Wederom blijft het alleen bij een fluitje van de leidsman en geen gele of misschien wel rode kaart voor Manderveen. De toegekende vrije trap wordt door Niek matig ingeschoten en de keeper kan net redding brengen voordat Martijn Heskamp de rebound kan binnen tikken. Martijn kopt even later ook nog een voorzet op de verkeerde krant van de kruising en zo gaan er toch weer wat mogelijkheden verloren en tikt de tijd verder weg in het voordeel van Manderveen. Bij een snelle uitbraak wordt er zelfs hard op de paal geschoten door de spits van Manderveen. Dit is op enkele cornerballen na het enige wapenfeit van Manderveen voor het doel van Ruud. Berghuizen krijgt daarna weer kansen om de overwinning binnen te slepen. Op aangeven van Dennis Agterbos kan Niek de bal binnen schieten, maar via het scheenbeen verdwijnt de bal de verkeerde kant op. Ook Dennis krijgt nog een vrije schietkans van 7 meter afstand nadat de rebound van en schot voor zijn voeten valt. Helaas moet dit met het iets mindere rechterbeen en verdwijnt de bal over het doel. In de 80ste minuut geeft de scheidsrechter pas zijn 1ste gele kaart ondanks herhaaldelijk tijd rekken en ballen weg schieten aan Manderveens kant. Even later wordt Jasper Hemme op grove wijze van achteren neer geschopt, waar donker rood op zijn plek is wordt ook deze situatie met een gele kaart af gedaan. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is van Dennis Agterbos, zijn vrije trap lijkt bij de 2de paal binnen te vallen. Maar de laatste man van Manderveen heeft zich daar uitstekend opgesteld en kan de bal van de doellijn weg koppen.

Met slechts 2 minuten extra tijd vindt de leidsman het wel mooi geweest vandaag en fluit af voor het einde. Berghuizen in frustratie achterlatend omdat er enorm veel meer tijd was gerekt. Maar al was er nog een half uur bij getrokken, dit was zo´n wedstrijd waarin het doelpunt toch niet zou vallen voor Berghuizen. Daar heeft de ploeg vooral zichzelf tekort mee gedaan. Het enige voordeel is dat naaste achtervolgers DTC en La Premiere ook gelijk hebben gespeeld. Zo blijft Berghuizen koploper.

Volgende week zondag is Berghuizen vrij om daarna op 23 december af te sluiten met de inhaalwedstrijd tegen SVV in Enschede.