FC Berghuizen viert overstap naar het zaterdagvoetbal met een spectaculaire reünie

FC Berghuizen heeft besloten om met ingang van de start van het seizoen 2019-2020 het prestatievoetbal van de heren te verplaatsen van de zondag naar de zaterdag. Daarmee komt na 71 seizoenen een einde aan het prestatievoetbal op zondag. Een historisch moment, dat wij als FC Berghuizen niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

Vanaf de oprichting in 1947 heeft het eerste herenteam altijd op zondag gespeeld. Gestart in 1948 in de ‘onderafdeling’ van de KNVB; de TVB (de Twentsche Voetbalbond) en later, na promotie in 1964, vanaf het seizoen 1964-1965 in de KNVB. FC Berghuizen heeft dus 16 jaar in de TVB en 55 jaar in de KNVB gevoetbald. In die KNVB heeft FC Berghuizen 1 jaar in de eerste klasse, 23 jaar in de tweede klasse, 17 jaar in de derde klasse, 13 jaar in de vierde klasse en 1 jaar, dit seizoen, in de vijfde klasse gespeeld. Tijdens die 71 seizoenen kon 12 keer de kampioensvlag worden gehesen.

Op zondag 26 mei aanstaande wordt de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld en dus de laatste wedstrijd in de geschiedenis van het eerste herenteam van FC Berghuizen op de zondag: een thuiswedstrijd tegen Fleringen.

In die 71 jaar prestatievoetbal op zondag is te veel gebeurd, om de overgang van de zondag naar de zaterdag onopgemerkt voorbij te laten gaan. Daarom organiseert FC Berghuizen een grote reünie waarvoor alle spelers, trainers, leiders, grensrechters, verzorgers en toenmalige bestuursleden die in al die jaren bij het eerste herenteam betrokken zijn geweest van harte uitgenodigd zijn om de herinneringen aan toen met elkaar te bespreken. Inmiddels is een groot deel van ‘de club van toen’ (met veel hulp van onze leden) benaderd en met succes: ruim 160 oudgedienden hebben aangegeven om te komen. Dat het benaderen van alle oudgedienden geen onbegonnen zaak is, blijkt hieruit. Op onze site (www.fcberghuizen.nl) is een overzicht te vinden van alle oud-spelers, -trainers en –bestuursleden voor zover deze vanaf 1949 bij ons bekend zijn. Wij willen eenieder nogmaals oproepen om op zoek te gaan naar oudgedienden en bij hen actief de geplande reünie onder de aandacht te brengen. Aanmelden voor deze bijzondere gebeurtenis kan via onze voorzitter Wim Olde Kalter, via voorzitter@fcberghuizen.nl.

Voor alle oudgedienden is een speciaal programma opgesteld. Graag zien wij dat alle genodigden om 13:00 uur aanwezig zijn, zodat wij de reünie op feestelijke wijze kunnen openen onder het genot van een kop koffie of thee met krentenwegge. Om 14:00 zullen wij samen genieten van de laatste competitiewedstrijd van FC Berghuizen op de zondag. Nadien wordt onze 71 jaar durende geschiedenis bekroond met een muzikaal optreden van Jesse en Sep Eshuis. De gehele dag zal een fotograaf foto’s maken om zo het speciale weerzien met ‘de club van toen’ voorgoed in ons geheugen te prenten. Samengevat: genoeg redenen om op 26 mei ons prachtige sportpark (opnieuw) te bezoeken!