FC Berghuizen 1 – Fleringen 1 2-3

Daar was die dan, de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen en tevens de allerlaatste competitiewedstrijd op de zondag voor FC Berghuizen. Onder toeziend oog van vele oud spelers en trainers van Berghuizen werd er om 14 uur afgetrapt tegen Fleringen. Voor Fleringen stond er nog een periodetitel op het spel, voor Berghuizen alleen nog de eer en fit blijven voor de nacompetitiefinale van volgende week zondag. 

Of het door de vele toeschouwers kwam of omdat de tegenstander wel echt ergens voor speelde het is lastig om te zeggen, maar Berghuizen begon erg matig aan de wedstrijd. Te weinig felheid in de duels, te veel ruimte weg geven en ook in balbezit veel verkeerde keuzes zorgden er voor dat Fleringen de beginfase naar zich toe trok. Toch was de 1ste grote kans van de wedstrijd voor Berghuizen. Na een overtreding net buiten de 16 meter is het Dennis Olde Hendrikman die de vrije trap maar net naast het doel van Fleringen schiet. 

Na 10 minuten is het aan de andere kant wel raak. Een snelle omschakeling aan de kant van Fleringen is Berghuizen te machtig en als de bal vanaf de achterlijn wordt terug gelegd is het de middenvelder van Fleringen die de bal fraai achter Ruud Koop plaatst. 

Hierna knokt Berghuizen zich wat meer in de wedstrijd. De duels worden steeds meer aangegaan en ook voetballend wordt er een stuk beter gespeeld. Heel veel uitgespeelde kansen levert dit echter nog niet op. De fraaiste aanval door de as van Fleringen vlak voor rust wordt afgevlagd door de vlagger van Fleringen en hierdoor kan de vrijgespeelde Martijn Heskamp niet meer afdrukken. 

In de 2de helft blijft het spel op en neer gaan en zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Met het inbrengen van Thijs Kempers na 60 minuten weet Berghuizen net wat makkelijker de bal vast te houden en zo meer druk op de achterhoede van Fleringen te leggen. 

Het is dan ook Thijs die zich weet vrij te spelen en zijn voorzet wordt door Martijn Heskamp binnen getikt.  

Zo is de stand weer gelijk en moet Fleringen komen om nog kans te maken op de periodetitel. Voordat Berghuizen echt gebruik kan maken van de ruimte die dan ontstaat komt het helaas al weer op achterstand. Een misverstand tussen Ruud en Martijn Schut zorgt ervoor dat Fleringen de bal kan onderscheppen en een overtal situatie heeft. De aanvaller wil de bal in de korte hoek schieten, raakt deze totaal verkeerd en ziet pardoes de bal in de verre kruising vliegen. 

Nu moet Berghuizen weer komen. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd krijgt Berghuizen de uitgelezen mogelijkheid als het een penalty krijgt. Dennis Agterbos weet wel raadt met deze buitenkans en schiet de bal hard binnen. 

Vlak voor het doelpunt wordt Dennis Olde Hendrikman naar de kant gehaald. Onder luid applaus van de vele toeschouwers verlaat Dennis na ruim 400 wedstrijden voor Berghuizen 1 het veld voor de laatste keer in competitieverband. Volgend seizoen zal Dennis te bewonderen zijn op de zondagochtend in Berghuizen 3. 

Uiteindelijk blijft het niet bij de 2-2. Fleringen gooit er een slot offensief uit maar lijkt de periodetitel te kunnen vergeten naarmate de blessuretijd verstrijkt. Toch maakt het in de dying seconds de winnende treffer. Een vrije trap wordt in de 16 meter gepompt en valt voor de ingevallen speler van Fleringen. Die bedenkt zich geen seconde en knalt de bal overtuigend in de kruising en geeft zo Fleringen de kans om nog te promoveren. 

Zo sluit Berghuizen de competitie af met een nederlaag en eindigt het op de 3de plek achter La Première en DTC. 

Volgende week speelt Berghuizen de allerlaatste wedstrijd op zondag en dit zal gebeuren in de finale voor promotie naar de 4de Klasse. Tegenstander daar in Is Rekken. Later deze week wordt de speellocatie bekend, want de finale zal op neutraal terrein worden gespeeld. We hopen dan nog eenmaal op ieders support zodat we de zondag competitie met een promotie kunnen afsluiten.