Langeveen 1 – FC Berghuizen 1 2-5

De laatste uitwedstrijd van het seizoen moest Berghuizen in en tegen Langeveen aantreden. Onder zonnige en warme omstandigheden begon Berghuizen uitstekend aan de wedstrijd. Veel positie wisselingen zorgden voor constante dreiging en druk op de achterhoede van Langeveen.

Nadat er al een aantal kansjes waren geweest is het binnen 10 minuten raak. Dennis Olde Hendrikman stuurt met een mooie pass Aron Brok de diepte in. Aron kan alleen afgestopt worden met een overtreding en de vrije trap wordt door Dennis Agterbos binnen geschoten.

Niet veel later kan en moet Dennis de 2de van de middag maken als die mooi vrij gespeeld wordt en alleen vrij voor de keeper komt. Die kan echter met de voet nog redding brengen op het schot.

Martijn Heskamp is dichtbij met een krachtige kopstoot uit een cornerbal en zo is het grotendeels eenrichtingsverkeer naar het doel van Langeveen. Met name Jasper Hemme en Aron zijn een plaag voor Langeveen met hun loopacties.

Omdat er nog te veel kansen worden gemist blijft de marge lang hangen op 1 doelpunt. Echter brengt Berghuizen voor rust daar nog verandering in. Een lange bal wordt door Dennis Agterbos mooi op de borst gecontroleerd en meteen op Martijn Heskamp gestoken. Alleen voor de keeper maakt Martijn geen fout en schuift hij de bal binnen.

In de 2de helft blijft Berghuizen door gaan met aanvallen en binnen de minuut weet Ruben Kortink de 3-0  te maken door de rebound te verzilveren als Dennis Agterbos op de paal heeft geschoten.

Langeveen moet alle zeilen bijzetten om niet op grotere achterstand te komen en weet uiteindelijk zelfs de aansluitingstreffer te maken. Een indraaiende vrije trap zorgt voor veel onrust in de 16 meter van Berghuizen en de vrijgevallen bal wordt hard door de captain van Langeveen binnen geschoten.

Berghuizen is echter nauwelijks van slag en gaat door met aanvallen en kansen creëren. Martijn weet de 2de van de middag binnen te prikken. Op een schot van Dennis Agterbos reageert Martijn het slimst, draait weg en schiet de bal in de korte hoek langs de keeper.

Bjorn Boersma is met zijn 1ste balcontact na zijn invalbeurt ook meteen trefzeker. Echter wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

In de laatste 20 minuten wordt Berghuizen steeds slordiger. Passes komen steeds minder vaak aan en de ruimtes op het veld worden te groot. Uit een uittrap van de keeper staat het dan ook niet goed en met enig fortuin door slippertjes aan Berghuizen kant kan de aanvaller de bal in de lege goal lopen.

Toch is er geen moment paniek en gaat de jacht op doelpunten verder. Het blijft echter bij nog 1 doelpunt. Een schot van Dennis Agterbos wordt door de laatste man van Langeveen in de goal gegleden, maar zou zonder deze actie ook gewoon het doel in zijn gegaan.

Zo wint Berghuizen eenvoudig met 5-2 in Langeveen. Volgende week speelt het de laatste thuiswedstrijd op zondag tegen Fleringen. Doordat zowel DTC als La Premiere ruim wisten te winnen gaan zij onderling uitmaken wie er kampioen van de 5de klasse A gaat worden. Berghuizen speelt 2 juni de finale nacompetitie waarin de tegenstander afhangt van de uitslagen in de laatste competitieronde.