Eilermark 1 – FC Berghuizen 1 0-1

Een top affiche dit weekend in de 4de klasse G. Nummer 2 Berghuizen moest op bezoek in Glanerbrug bij nr 3 Eilermark. Al 3 jaar gooien beide teams hoge ogen in de 4de klasse, maar door het Corona tijdperk hebben beide nog niet de kans gekregen om te promoveren.

Onder leiding van een zeer jonge, maar uitstekend fluitende, scheidsrechter start de wedstrijd om 14.30 uur. Berghuizen mag van Eilermark rustig opbouwen en Eilermark probeert er in deze fase snel uit te komen. Dat lukt ze naar 5 minuten. Maar 1 op 1 komt Jord Velthuis als winnaar uit de strijd.

Berghuizen neemt het heft steeds meer in handen en uit 2 mooie aanvallen weten Stijn Richters en Bodie Oude Velthuis helaas niet te scoren. Ook Dennis Agterbos krijgt nog een mooi kans als de bal van Eilermark voor hun eigen doel door hem onderschept wordt. Maar het schot mist de kracht om de keeper te verrassen.

Met 0-0 wordt de rust bereikt. Bij Berghuizen komt Jasper Olde Hendrikman voor Stijn in de ploeg en gaat het op dezelfde wijze op zoek naar de voorsprong. Als Jasper ten bal wordt gebracht in de 16 meter, krijgt Berghuizen een penalty. De keeper, die bijna 5 meter van zijn doellijn komt, pakt de bal fraai en ondanks wat protest van Berghuizen mag de penalty niet overnieuw worden genomen.

Dit is het signaal voor Eilermark om ook meer van zich af te bijten. Het spel golft op en neer, maar beide teams krijgen niet echt enorme kansen meer. Totdat 5 minuten voor tijd Jasper door kan alleen op de keeper. Helaas wordt dit stop gelegd door een blessure bij Eilermark. De toegekende stuiterbal levert balbezit voor Berghuizen op en na een goede actie van Jasper kopt Martijn Heskamp de bevrijdende 0-1 binnen.

In de resterende 10 minuten strijd het team voor elke meter en wordt er geen kans meer weg gegeven. Waardoor de 3 punten mee terug naar Oldenzaal gaan deze zaterdag.

Een mooie overwinning die vooral behaald is op basis van het collectief. Een groot compliment voor de hele ploeg, maar ook zeker voor de wisselspelers die allen met veel energie invielen en ervoor zorgden dat Eilermark geen kans meer kreeg.