Drienerlo 1 – FC Berghuizen 1 3-4

Eindelijk stond er dit weekend weer een competitiewedstrijd voor Berghuizen op het programma. Na het abrupte einde van het vorige seizoen in maart en de lange periode zonder wedstrijden was het even afwachten hoe de voorbereiding op het nieuwe seizoen zou lopen. Maar na een aantal oefen- en bekerwedstrijden waarbij het spel en de inzet van de ploeg een steeds verder stijgende lijn lieten zien was het vertrouwen aanwezig dat de ploeg er klaar voor zou zijn.

Tijd om er rustig in te komen krijgt Berghuizen niet, want met de uitwedstrijd tegen Drienerlo op het programma kan het meteen de borst nat maken. Vorig jaar trakteerden de ‘studenten’ van trainer Marnix Smit de ploeg op een kansloze 7-2 nederlaag. Dus voor Berghuizen een zwaar begin, maar ook meteen een mooie kans om die nederlaag recht te zetten. Dat nog niet alles weer het oude is blijkt in de voorbereiding waar Berghuizen zich al moet omkleden in Oldenzaal. In tenue vanuit de auto het veld op is toch een beetje een vreemde gewaarwording, maar in Coronatijd voetballen vraagt om wat aanpassingsvermogen.

Om 15.00 uur kon er onder leiding van de jonge scheidsrechter Keizers voor het eerst afgetrapt worden. En dat zou zeker niet de laatste keer zijn deze middag.

Berghuizen liet Drienerlo het initiatief in balbezit en probeerde de ruimtes voor de lopende middenvelders en aanvallers klein te houden. Op 1 of 2 hachelijke momenten na slaagde het daar in de openingsfase goed in. Toch is de grootste kans voor Drienerlo als Jord Velthuis een schot goed pakt, maar de rebound voor het intikken ligt. Gelukkig raakt de Drienerlo speler de bal totaal verkeerd en houdt Jord zijn doel schoon.

Aan de andere kant is Remco Kip 2x dichtbij met schoten vanaf de 16 meter, echter gaan deze rakelings over. Zo is er veel strijd op het middenveld en hebben beide ploegen moeite om openingen te vinden om tot kansen te komen. De 0-1 komt dan ook enigszins uit de lucht vallen. Berghuizen neemt een vrije trap na een blessurebehandeling snel en verrast zo Drienerlo, de voorzet die hieruit voort komt wordt door Bodie Oude Veldhuis goed bij de 2de paal binnen geschoten. Een mooie opsteker voor de hardwerkende ploeg.

In deze fase geeft Berghuizen buiten enkele cornerballen niets meer weg. Toch is het uit een van de cornerballen dat in al het gewoel de bal op de arm van een Berghuizen speler komt te liggen. De scheidsrechter staat er boven op en oordeelt helaas dat het een strafschop is. Jord staat hierdoor oog in oog met de topscoorder van vorig seizoen Jan van Dongen. Met een uitstekende redding komt Jord als winnaar uit de strijd en houdt zo de voorsprong voor Berghuizen vast.
Zonder al te veel nieuwe grote kansen aan beide zijden wordt de rust gehaald.

De 2de helft gaat op dezelfde wijze verder. Berghuizen strijdend voor elke meter en na 50 minuten gaat de moegestreden doelpuntenmaker Bodie naar de kant en komt Jasper Olde Hendrikman in het veld. Met zijn 1ste actie laat Jasper meteen zijn kwaliteiten zien en wordt hij neergelegd in de 16 meter. De penalty wordt door hem feilloos binnen geschoten en hiermee de score verdubbeld. Drienerlo heeft in de rust gewisseld en de snelle beweeglijke spits zorgt voor meer druk op de verdediging van Berghuizen. Ondanks wederom wat plaagstoten van Drienerlo geeft de verdediging weinig kansen weg. De jonge Ward Velthuis die deze wedstrijd zijn competitie debuut maakte voor Berghuizen wordt na 55 minuten spelen vervangen door Colin Scholte op Reimer.

Ondanks de 2-0 voorsprong is er zeker nog niet het gevoel dat de wedstrijd is gelopen. En als Drienerlo uit een snelle uitval de 2-1 maakt is de wedstrijd weer helemaal open. Met nog ruime 25 minuten op de klok blijven beide ploegen aan elkaar gewaagd en kan het nog alle kanten op. Voor Berghuizen blijkt het de goede kant op te vallen. Na een afgeslagen cornerbal blijft Roy Scholte op Reimer nog even wat voor in hangen en als de bal weer wordt ingebracht is Roy er direct bij om de keeper met een mooie lob van 25 meter te verschalken.
Als 10 minuten voor tijd Jasper ook nog de 4-1 op het scorebord brengt nadat Dennis Agterbos op de paal heeft geschoten en Jasper alert is en de rebound goed binnen schiet, lijkt het niet meer mis te kunnen gaan voor Berghuizen.

Inmiddels is de grote rechtsback van Drienerlo naar voren gedirigeerd om daar wat meer stootkracht aan de aanvallen van Drienerlo te geven. Inmiddels is het al ruim 3 minuten in blessuretijd als deze speler met een goede kopstoot uit een cornerbal de marge weer terug brengt na 2 doelpunten. Niets aan het handje zou je zeggen, ware het niet dat de scheidsrechter bij alles zijn klokje heeft stil gezet en daardoor met ruim 8 minuten blessure tijd op de proppen komt. In de 97ste minuut is het een identieke situatie als dezelfde speler van Drienerlo de bal hard bij de 2de paal achter de kansloze Jord kopt. Hierdoor wordt het nog even ouderwets billen knijpen voor Berghuizen, maar de opluchting is dan ook mega groot als er uiteindelijk voor de laatste keer wordt gefloten deze middag.

3 mooie en zwaarbevochten punten die meegenomen konden worden naar Oldenzaal. Tegen een ploeg die zeker bovenin mee gaat draaien in deze klasse is dat een heerlijk begin van het seizoen. Volgende week staat de 1ste thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Achilles Enschede op bezoek in Oldenzaal.