Vosta 1 – FC Berghuizen 1 0-4

Op deze koude zondagmiddag moest FC Berghuizen in Enschede aantreden tegen Vosta. De Oldenzaalse ploeg speelt in nagenoeg dezelfde opstelling als tegen La Première. Alleen de geblesseerde Roy Scholte op Reijmer moet verstek laten gaan en zijn plaats wordt ingenomen door de van een blessure terug gekeerde Aron Brok. Beide teams beginnen rommelig, waardoor het een open start van de wedstrijd is. Berghuizen heeft in deze fase wat moeite met de bal in de ploeg houden en krijgt met een aantal hachelijke situaties in de eigen 16 meter te maken. Uiteindelijk weet de verdediging zelf de situaties weer op te lossen en hoeft Ruud Koop nauwelijks handelend op te treden.

Aan de andere kant is het na 15 minuten wel direct raak. Jasper Hemme stuurt met een lange bal Martijn Heskamp de diepte in. Martijn lijkt niet op tijd bij de bal te kunnen, maar omdat de keeper uitglijdt kan Martijn de bal simpel binnen schieten.

Hierna neemt Berghuizen het initiatief in handen en staat dit de gehele wedstrijd ook niet meer af. De 2-0 valt nog binnen het half uur en is wederom een prima doelpunt. Aron blijft goed aan de bal na een duel met een middenvelder van Vosta. Zijn inspeelbal op Dennis Olde Hendrikman is uitstekend en Dennis draait goed open en schuift de bal van 16 meter in de verre hoek. Daarmee laat hij de keeper kansloos.

Ook de 3-0 valt nog voor de rust en deze aanval is de mooiste aanval van de middag. Na een corner van Vosta schakelt Berghuizen razendsnel om. Joost Broeker stuurt Mustafa Karaduman de diepte in en Mustafa speelt de bal met een volley direct door op Dennis Agterbos. Alleen voor de keeper blijft Dennis koel en schiet de bal rustig langs de uitkomende doelman. Binnen 3 balcontacten ligt de bal vanuit de eigen 16 meter aan de andere kant in het netjes. Zo gaat Berghuizen met een prima voorsprong de rust in en is het de 2de helft zaak om geconcentreerd te blijven en proberen verder uit te lopen.

In de 2de helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Berghuizen blijft de bovenliggende partij en weet zich aardig wat kansen te creëren. Zo wordt er uit een cornerbal van Dennis bijna gescoord. Maar ziet Caner Aydin zijn schot van 5 meter afstand nog net zo geblokt worden dat de bal over het doel van Vosta gaat. Uit deze corner weet Martijn Schut de bal binnen te knikken. 4-0

Zo lijkt het de opmaat te worden voor een monsterscore. Maar mede door toedoen van de wel heel scherp vlaggende grensrechter van Vosta blijft de ploeg uit Enschede dit bespaard. Zowel de ingevallen Ruben Kortink als Dennis Olde Hendrikman weten nog te scoren, beide zuivere doelpunten, maar het onterechte vlagsignaal wordt telkens overgenomen door de scheidsrechter. Waardoor beide doelpunten niet tellen. Zo blijft het ondanks nog een aantal kansen slechts 4-0. Maar met 9 doelpunten in de laatste 2 wedstrijden en slechts 1 doelpunt tegen heeft de Oldenzaalse ploeg weinig reden tot klagen.

Volgende week speelt Berghuizen wederom een uitwedstrijd. Ditmaal speelt het tegen een andere Enschedese ploeg en is TVV de tegenstander.