Toewijzing scheidsrechters

De afgelopen weken hebben Andre Jonker (scheidsrechterscommissie) en ik (Nick) veel vragen gekregen over de gang van zaken omtrent de toewijzing van scheidsrechters. Voor jeugdteams geldt dat de scheidsrechterscommissie verantwoordelijk is voor het toekennen van een scheidsrechter. Seniorenteams worden geacht om zelf op zoek te gaan naar een scheidsrechter.
Voor jeugdteams geldt verder het volgende: wanneer op de woensdagavond voor het betreffende speelweekend blijkt dat de scheidsrechterscommissie geen scheidsrechter heeft kunnen vinden, zijn jeugdteams zelf verantwoordelijk voor het vinden van een scheidsrechter. Trainers en leiders kunnen dit eenvoudig controleren. Op de website van FC Berghuizen (homepagina) wordt wekelijks het speelschema gepubliceerd. In dit speelschema worden ook de scheidsrechters bekendgemaakt (onder het kopje ‘scheidsrechter’). Wanneer dit vak leeg is, of enkel de assistent-scheidsrechter wordt weergeven, betekent dit dat er geen scheidsrechter is toegewezen aan een wedstrijd. Wanneer een naam (+ ‘(scheidsrechter)’), of ‘afgeschermd (scheidsrechter)’ wordt weergeven, betekent dit dat er wel een scheidsrechter is toegekend aan een wedstrijd.
Wanneer teams (na woensdagavond) zelf een scheidsrechter gevonden hebben, wordt het zeer op prijs gesteld wanneer dit doorgegeven wordt aan Andre Jonker via 0613515971 of scheidsrechterssecr.fcb@gmail.com.
Wanneer jullie vragen hebben, dan horen wij dit natuurlijk graag.