Symposium Vrouwenvoetbal; de revolutie in sport een groot succes!

Afgelopen vrijdag vond in de kantine van FC Berghuizen het symposium ‘Vrouwenvoetbal: de revolutie in de sport’ plaats, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Berghuizen.

Onder leiding van Barry Kwast spraken René Roord (Technisch Manager FC Twente Vrouwen), Leoni Blokhuis (Managing Director Flow Sports), Jesse Wiefkers (Fysiotherapeut/Sportprestaties KNVB) en Hanneke Mensink (Perschef van de Oranjeleeuwinnen) over de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. Het is duidelijk dat de sport aanzienlijk is gegroeid, gezien de verschillende functies die de sprekers momenteel bekleden.

René Roord lichtte toe hoe de sport zich heeft ontwikkeld van amateurs naar een professioneel speelveld. Leoni Blokhuis merkt op dat het salaris, de voorwaarden en condities voor vrouwen steeds beter worden om op professioneel niveau te kunnen spelen. Jesse Wiefkers geeft aan dat met het groeiende aantal meiden en vrouwen dat voetbalt, ook het aantal knieblessures toeneemt, deels als gevolg van de anatomie van het vrouwenlichaam; opmerkelijk genoeg treden deze blessures op zonder contact met een andere speelster.

Ten slotte vertelde Hanneke Mensink over de aandacht die ook de speelsters van het Nederlands elftal krijgen via (sociale) media en hoe speelsters hiermee omgaan.

Hanneke Mensink, zelf ook speelster bij Vrouwen 1 van FC Berghuizen geweest, bevestigt dat FC Berghuizen al 40 jaar een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. De club biedt uitstekende faciliteiten en gelijke condities voor zowel meiden als jongens, iets wat nog lang niet overal te zien is en waar we echt trots op mogen zijn.