SV Juliana ’32 1 – FC Berghuizen 1 4-5

Na de mooie overwinning op PW vorige week moet Berghuizen op deze zaterdag aantreden in Hengelo tegen Juliana. Door de blessure van Daan Groothuis moet er weer geschoven worden in de ploeg en dat resulteert in de 1ste basisplaats van dit seizoen van Bodie Oude Veldhuis.

Om half 3 wordt er afgetrapt en is het Berghuizen dat direct de controle over de wedstrijd pakt. Binnen 5 minuten komt de ploeg ook op voorsprong als uit de vrije trap van Dennis Agterbos Martijn Heskamp weer eens op de juiste plaats staat om de bal binnen te tikken. Een mooie opsteker. Ondanks dat Berghuizen er een aantal keer er gevaarlijk uit komt zijn er verder nauwelijks grote kansen te noteren. Berghuizen geeft ook weinig kansen weg en houdt relatief makkelijk stand. Echter hebben de mannen uit Hengelo de nodige lengte en bij een cornerbal wordt daar door de laatste man goed gebruik van gemaakt en de bal hard achter Jord Velthuis gekopt.

Een domper voor Berghuizen dat hierna moeite heeft om de wedstrijd weer naar haar hand te zetten. Voor rust wordt de domper nog wat groter als de scheidsrechter Gerwin Wissinks vlagsignaal negeert en de linksbuiten in buitenspel positie door mag op Jord af. Hij maakt geen fout en zo gaat Berghuizen met een achterstand de rust in.

In de 2de helft probeert Berghuizen het weer op te pakken, maar nu is het Juliana dat relatief eenvoudig stand houdt. Net als de trainer van Berghuizen wil gaan ingrijpen valt de 2-2. Dennis wordt na een onderschepping van Cees Schurink goed de diepte ingestuurd en blijft koeltjes alleen voor de keeper.
Jurjen Kortink komt in het veld voor Bodie en met een van zijn eerste balcontacten zet hij Jasper Olde Hendrikman alleen voor de keeper. Zijn 1ste schot wordt nog van de doellijn gehaald, maar de rebound weet hij hard binnen te schieten. In deze fase kan het niet op, elke kans is ook een doelpunt. Martijn Heskamp prikt zijn 2de van de middag binnen en ook Dennis Agterbos maakt even later zijn 2de. Dit doelpunt was een plaatje. Op de goede voorzet van Remco Kip is het Dennis die de bal op de borst controleert en daarna beheerst in de verre hoek schiet.

Juliana is hierna het geloof wel kwijt en Berghuizen lijkt het te kunnen gaan uit voetballen. In de laatste 10 minuten gebeurd er toch nog van alles. Berghuizen benut de kansen niet en met een afstandsschot dat een vervelende stuiter heeft wordt Jord opnieuw gepasseerd. Dit geeft Juliana toch het idee dat er nog iets te halen valt. Berghuizen lijkt goed stand te houden, totdat er een mega kans komt voor de zelfde speler van de 5-3. Nu schiet de speler alleen voor Jord hard over, een gelukje voor Berghuizen. In de laatste minuut maakt de speler deze misser goed wanneer hij met een omhaal Jord verschalkt. Gelukkig is er nog maar een minuut te spelen en weet Berghuizen die laatste minuut zonder problemen te overleven.

Volgende week speelt Berghuizen thuis tegen Drienerlo. Zaak om de goede lijn door te trekken en boven in mee te blijven draaien