Sportverkiezingen 2022

Sportploeg: heren zaterdag 4

Voetballen doe je om te winnen en om de onderlinge vriendschap. Dit team is daar een goed voorbeeld van. Op de groene mat, tijdens de wedstrijd, strijdend voor ieder punt en na afloop de gezelligheid in het clubgebouw onder het genot van een pilsje. Dit seizoen kwamen beide aspecten duidelijk naar voren. Er was gezelligheid na afloop van de wedstrijd, maar vooral er werden punten behaald, veel punten. Op zaterdag 21 mei kwam de ultime beloning, waarmee dit team historie schreef in de geschiedenis van FC Berghuizen. Zij mochten als eerste zaterdagteam ooit de kampioensvlag hijsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportman: Jasper Olde Hendrikman
Als 6-jarige is hij begonnen bij de Groenlinkjes. Zijn eerste trainer was Rudie Lubbers. Hij straalde als hij mocht voetballen. Reeds in zijn jongste jeugd was hij sterk aan de bal. Het liefst stond hij voorin. Als hij scoorde was hij extra blij. En hij was vaak blij, want hij scoorde veelvuldig in de diverse jeugdelftallen. Na zijn overgang naar de senioren kwam hij in het eerste elftal. Ook hier werkte zijn doelpuntenmachine voortreffelijk. Inmiddels heeft hij voor het eerste herenteam van FC Berghuizen menig doelpunt gescoord. Wat heet, hij heeft het gepresteerd om meer dan 100 doelpunten voor FC Berghuizen te scoren, waarvoor hij onlangs is gehuldigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportvrouw: Florieke Wiersma

Ze was 4 jaar toen ze al wilde gaan voetballen. Met 7 was het zover. Ze is begonnen bij ATC. Ze vond het geweldig; sneeuw, wind of regen niets kon haar tegenhouden.
Meestal speelde ze verdediger. Maar in haar hart speelde ze graag op een andere positie.
Op haar 16  wilde ze graag hogerop spelen. Ze kwam naar FC Berghuizen. Ze had al heel snel haar draai gevonden binnen de club. Ze groeide, maakte stappen en kon zich vol passie verder ontwikkelen. Ze zit hier op haar plek! Een vereniging en team waar ze zich thuis voelt en met heel veel plezier, passie en betrokkenheid speelt.
Ze heeft zich de afgelopen jaren dan ook flink in de kijker gespeeld en werd een betrouwbare vaste sluitpost bij Vrouwen 1 van FC Berghuizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stille kracht: Mark Oude Bekke
Hij werd op 1 september 1988 lid van FC Berghuizen. Hij doorliep de jeugdafdeling zonder direct op te vallen. Zijn voetbaltalenten waren dan ook niet bijzonder groot.
Toen hij senior werd, werd meteen duidelijk dat zijn capaciteiten vooral op organisatorisch gebied lagen. Zo was hij leider van de E3, trainer van de E1 en leider/vlagger van het tweede seniorenteam. Ook is hij nog steeds werkzaam als vrijwilliger achter de bar in ons clubgebouw. Zijn talenten kwamen en komen vooral tot uiting bij de organisatie van de bekende Lutterzanddag. Hij is al jarenlang een zeer gewaardeerd en actief lid van onze sponsorcommissie en inmiddels is hij zelf ook een succesvol ondernemer geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aankomend talent: Stan van Leijenhorst

Hij kwam in 2020 bij FC Berghuizen voetballen. Als speler van de 0-19 is het middenveld zijn domein. Hier zet hij menig tegenstander voor schut en laat hij het publiek genieten van zijn geweldige acties. Hij laat nog steeds zien dat hij elk seizoen beter wordt. Het mogen meetrainen met de eerste selectie was hiervan dan ook een logisch gevolg. Sindsdien traint hij op de dinsdagavond bij de eerste selectie om ervaring op te doen en waar mogelijk zijn wedstrijden mee te pakken.