Sportlust Glanerbrug 1 – FC Berghuizen 1 2-4

Na meer dan 9 maand geen competitie wedstrijd meer gespeeld te hebben, mocht het dan nu eindelijk weer gebeuren. Voor de competitiestart moest Berghuizen afreizen naar Glanerbrug en daar tegen Sportlust aantreden.

Tegen de jonge Glanerbrugse ploeg begon Berghuizen wat onwennig. Aan de bal was het te onrustig en verdedigend werden de ruimtes te groot om de juiste druk op de bal te houden. Grote kansen worden er echter niet weg gegeven, toch is het Glanerbrug dat op voorsprong komt. Een goede actie van de nummer 10 van de thuisploeg wordt afgesloten met een schot van een kleine 20 meter in de kruising. Prachtig doelpunt en zo staat Berghuizen op achterstand.

De ploeg besluit om op een andere manier druk te gaan zetten en komt steeds beter in de duels met Glanerbrug. Na een aantal schermutselingen in de 16 meter is er een fraaie aanval over de rechter zijkant opgezet door Jelle Punt die door Jasper Olde Hendrikman binnen wordt geschoten. Hierna is de Oldenzaalse ploeg een aantal keren dicht bij de voorsprong. Het heeft echter de hulp nodig van de doelman van de tegenpartij, die de bal niet onder controle houdt na te zijn uitgekomen. Roy Scholte op Reimer is er als de kippen bij om het foutje af te straffen en schiet de bal in de lege goal.
Met 1-2 wordt ook de rust bereikt, maar het duurt niet lang voordat er in de 2de helft een grotere voorsprong op het scorebord komt te staan. Een lange bal wordt door Roy goed verlengd en Pascal Donkers schiet via zijn directe tegenstander raak.

Berghuizen vergeet hierna de wedstrijd in het slot te gooien en vanuit het niets maakt Glanerbrug de aansluitingstreffer. Een duel op het middenveld leidt tot een wilde trap naar voren die toevallig precies goed valt voor wederom de nr 10. Ijzig koud maakt hij de geboden kans af, Jord Velthuis kansloos latend.
Berghuizen is echter niet van slag en gaat weer op jacht naar een grotere voorsprong. Na een goede actie van Dennis Agterbos is het wederom Roy die op de juiste plaats staat om de voorzet van dichtbij binnen te schieten.

Ondanks een flink aantal kansen slaagt Berghuizen er niet in om verder uit te lopen. Omdat aan de andere kant de Oldenzaalse verdediging als een huis staat blijft de stand bij 4-2 in het voordeel van Berghuizen.

Een goede start van de competitie, waarin het volgende week dit een goed vervolg kan geven in de thuiswedstrijd tegen Aramea.