De laatste confrontatie tegen SDO werd dik verdiend winnend afgesloten,
dus vandaag wilde staf en het gehele team wederom winnen, hadden zij besloten.
Bij winst zal FC Berghuizen op gelijke hoogte komen,
daar kunnen de vrouwen zeker wel van dromen.

Ten opzichte van de wedstrijd vorige week tegen Hoogland was er éen wijziging in de basisopstelling. De kort geblesseerde Joy was weer fit en begon in de basis ten koste van Marie. Aan de kant zaten dus: Marie, Milou en Amber. Ook assistent scheidsrechter Peter was vandaag weer van de partij na een korte been blessure.

Met Ravza aan de aftrap begon deze zes punten wedstrijd om 13:00. Er werd de eerste tien minuten goed gevoetbald aan de kant van FC Berghuizen en dit leidde al gauw tot mogelijkheden. In de 9e minuut werd er een goede aanval opgezet en de bal verplaatste zich gemakkelijk naar de zijkant waar Iris haar actie kon maken. Ze keek en gaf een strakke voorzet op Marloes die de bal eenvoudig binnen wist te werken, 0-1. De vrouwen hadden het idee dat er vandaag wat te halen viel zolang de goede lijn doorgetrokken zou worden, helaas verslapte het spel na ongeveer een kwartier spelen. SDO kreeg meer en meer ruimte waardoor zij continu de lange bal naar voren konden geven, hetgeen wat hun manier van spelen is. In de 30e minuut brak de spits van SDO uit en was het Britt die een mogelijk doelpunt wilde voorkomen. Ze gooide haar lichaam in het duel en een sliding deed de bal over de achterlijn rollen. De scheidsrechter vond dit niet volgens de regels en bestrafte Britt met een gele kaart en een penalty tegen voor FC Berghuizen. SDO wist de penalty te benutten waardoor de score in de 30e minuut weer op gelijke hoogte kwam. Aan de vrouwen van FC Berghuizen was het de taak niet bij de pakken neer te gaan zitten. De vrouwen van FC Berghuizen probeerden het wel, maar van het spel waar zij normaal zo goed in zijn was na het eerste kwartier niks over. Gelukkig bleef de stand 1-1 en klonk het fluitsignaal voor de rust.

De tweede helft begon zonder wijzigingen. Helaas wist de peptalk in de rust niet bij te dragen aan de verbetering van het spel van FC Berghuizen. De vrouwen waren vandaag te slordig en kwamen maar niet in hun eigen spel. SDO wist steeds gevaarlijker te worden en het werd steeds beangstigender voor het doel van Florieke. Het zat eraan te komen en in de 68e minuut scoorde SDO 2-1. Een mentale tik voor de vrouwen van FC Berghuizen, maar ze lieten hun koppies niet hangen. Gestreden werd er voor elke meter, maar ook de scheidsrechter zat vandaag helaas niet zo mee. Aan het einde van de wedstrijd was er nog éen grote kans voor FC Berghuizen. Leen gaf vanaf de zijkant een goede diepe bal op Marloes en zij zette alles op alles om er nog aan te komen. Helaas zat de keepster van SDO er goed bij en wist zij zich voor de bal te gooien en deze klem te pakken. De wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag wat, gezien de wedstrijd, niet geheel onterecht is.

Er staat nog éen competitie wedstrijd voor de deur,
dus koppies op en raak niet in een sleur.
Deze laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie wordt gespeeld op eigen veld,
dus komt allen kijken zo werd de sint verteld.