Phenix 1 – FC Berghuizen 1 0-10

Voor Berghuizen stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Phenix in Enschede op het programma. De huidige koploper tegen de nummer laatst van de 5de klasse A. Een groot verschil op papier, dat ook op het veld vandaag tot uiting kwam.

In de eerste 10 minuten werd er nog niet gescoord door Berghuizen, maar daarna gaat het hard. Dennis Agterbos opent de score met een vrije trap die houdbaar lijkt, maar toch langs de keeper binnenvalt. Dennis heeft ook bij de volgende aanval de 2-0 op de schoen, maar na een solo wordt de bal op de keeper geschoten.

Collega aanvaller Ruben Kortink laat het even later wel zien hoe het alleen voor de keeper moet, na een fraaie steekbal van Jasper Hemme blijft Ruben koel en schuift hij de bal langs de keeper.

De 3-0 is een mooie voorzet van Dennis die door Martijn Heskamp wordt binnen getikt en bij de 4-0 is het Dennis die zelfde bal lang de keeper door schiet.

Voor rust is de koek echter nog niet op en is het Martijn Heskamp die nog 2x een voorzet weet binnen te tikken.

In de 2de helft gaat de ploeg vrolijk verder met aanvallen en nadat er een aantal kansen zijn gemist is het Martijn Heskamp die zijn 4de van de middag weet aan te tekenen als in de 16 meter de bal voor zijn voeten valt.

De 8-0 is de fraaiste goal van de middag. Linksback Jasper Hemme begint van net iets over de middellijn in de dribbelen, komt op zijn klassieke wijze een mannetje voorbij en schiet de bal verwoestend hard in de winkelhaak. Een heerlijke goal en om de middag nog beter te maken voor Jasper weet hij even later ook nog een voorzet van Dennis binnen te prikken.

Dat is inmiddels de 10-0, want tussendoor weten de ingevallen Pascal Donkers en Bjorn Boersma elkaar nog te vinden en is het Bjorn die ook zijn goaltje mee pakt.

Ondanks nog wat meer kansen blijft dit ook de eindstand en gaat Berghuizen met een 10-klapper weer richting Oldenzaal.

Volgende week speelt de ploeg de belangrijke wedstrijd tegen La Premiere in Almelo. De ploeg vertoeft in de middenmoot, maar dit is slechts schijn aangezien het nog 6 wedstrijden moet inhalen en zelfs het minste puntverlies heeft van alle ploegen in de 5de klasse A. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn dan wordt er om 14:00 uur afgetrapt in Almelo.