Oud ijzer actie FC Berghuizen zondag 4 blijkt een doorslaand succes

De oud ijzer actie van het vierde team van FC Berghuizen is een doorslaand succes geworden. Particulieren en bedrijven boden spontaan oud ijzer aan om de clubkas van de voetbalvereniging te spekken. Ook brachten mensen hun spullen naar de container die bij het sportcomplex aan de Schapendijk stond opgesteld. De opbrengst wordt gebruikt om het 75-jarige bestaan van de club extra luister bij te zetten.

,,Dit hadden we niet verwacht,’’ bekend Andre oude Lohuis, leider van het team. ,,We hebben als team eerst uitgebreid in de wijk geflyerd en het bedrijfsleven op onze actie geattendeerd. Via mail kwamen toen de eerste toezeggingen al binnen. Maar dat we zoveel zouden ophalen, dat hadden we niet verwacht.’’

Het ijzer werd op platte wagens opgehaald. De wagens, en tractoren werden voordien versierd met ballonnen en vlaggetjes waarna de routes werden verreden. Een gezellige klus die enthousiast door de teamleden werd uitgevoerd. Naast ijzer werd ook lood, koper, messing en aluminium opgehaald.

,,Een exacte opbrengst hebben we nog niet. Er komen nog steeds meldingen binnen van adressen waar we later het oud ijzer kunnen ophalen. Daarna kunnen we pas de balans opmaken. Het overtreft onze verwachtingen en daar zijn we nu al heel blij mee. We willen dan ook graag alle gulle gevers, bedrijven en particulieren, van harte danken voor hun oude ijzer.’’

De opbrengst komt ten goede aan de jubileumactiviteiten. De club viert namelijk het hele komend jaar het 75-jarig bestaan met een uitgebreid programma.