Kledingcontract ondertekend, kledingcommissie samengesteld

Over de wenselijkheid en noodzaak van een uniforme kledinglijn voor onze jeugd was en is iedereen het wel eens. Het zou een mooie volgende stap zijn in de verdere ontwikkeling van onze jeugdafdeling. Na de goedkeuring tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van 5 juli jongstleden kon de sponsorcommissie een vervolg geven aan het verdere proces.

Er is gekozen voor een tenue met een eigen ontwerp (sublimatieshirt) en een aparte dames- en herenlijn. Gekozen is voor het merk JAKO met als leverancier de firma Mensink uit Denekamp.

Om de kosten te drukken is er gezocht naar een hoofdsponsor en een subsponsor. De hoofdsponsor is Winkelcentrum Zuid-Berghuizen geworden en de subsponsor is Bauhaus uit Hengelo. Uitgaande dat de levensduur van een shirt 3 jaar, van een broekje 2 jaar en van de kousen 1 tot 2 jaar is en mede door de bijdragen van de sponsoren, is er voor alle junioren sprake van een beperkte contributieverhoging van € 2,50 per maand.

Inmiddels is er ook een kledingcommissie samengesteld. Voorzitter is Maike Velthuis en de verdere leden zijn Lotte Diepenmaat (jeugdbestuur), Rudie Teunissen (sponsorcommissie), Diane Verwoert, Janine Egberink, Judith Waleczek, Cesarine Rudolf en Debby Beld. Naast administratie en financiën is de kledingcommissie  er ook verantwoordelijk voor dat elk seizoen de kleding wordt ingenomen en opnieuw wordt beoordeeld, aangevuld en herverdeeld. Gedurende het seizoen is ieder team zelf verantwoordelijk voor het compleet houden en wassen van de tenues. Elk team krijgt de beschikking over een tas om de kleding in op te bergen. Voor tussentijdse vragen kan gebruik worden gemaakt van het speciale mailadres van de kledingcommissie; kledingcommissie@fcberghuizen.nl.

Een belangrijke stap in het verdere proces was het ondertekenen van het kledingcontract door de firma Mensink en FC Berghuizen. Dat gebeurde op 11 november jongstleden. Het gaat hierbij om een 6-jarig contract. De verwachting is nu dat de kleding na de carnaval geleverd gaat worden. Helaas is dat wel veel later dan we gehoopt hadden, maar door allerlei (externe) oorzaken heeft de levering best wel wat vertraging opgelopen.

Het is fijn dat we juist in het jubileumjaar van onze club alle jeugdteams kunnen voorzien van uniforme kleding. Van het moment dat we de tenues kunnen uitdelen gaan we zeker iets feestelijks maken.

Hoofdbestuur FC Berghuizen