Jeugdvoetbal jongens: Terugblik fase 1 – Trots

Het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) is vanaf het seizoen 2020/’21 opgesplitst in 4 fasen. Twee in het najaar en twee in het voorjaar. Afgelopen zaterdag 3 oktober zijn de laatste wedstrijden gespeeld van de eerste fase. Tijd om even terug te blikken op deze succesvolle eerste nieuwe fase, waar ontwikkeling en plezier centraal staan.

Leeftijdscategorie onder de 8:
De jongens van onder de 8-1 maken een geweldige ontwikkeling door. Op trainingsavonden zien we de gedreven trainers (Bjorn/Hans/Harris/Gert-Jan/Rob) de jongens op een speelse manier leren dribbelen, drijven, kappen en draaien. Dit is ook terug te zien op de zaterdagen. Zo hebben ze ongeslagen fase 1 afgesloten. Jongens knap gedaan en gefeliciteerd!

Leeftijdscategorie onder de 9:
Binnen deze leeftijdscategorie hebben we twee fantastische teams. Het onder de 9-2 zie je met de week groeien en steeds meer plezier krijgen in het voetbal spelletje. Ook nieuwe leden worden hier moeiteloos opgevangen tijdens de trainingen, onze complimenten aan de groep. Waar we ook trots op zijn, is de grote ouderbetrokkenheid. Op de zaterdagen telt voor dit team maar 1 ding en dat is de winst. Maar liefst 4 keer ongeslagen, ga zo door!

Tijdens trainingen en wedstrijden is het bij onder de 9-1 team, een genot om naar te komen kijken.
Het aannemen en spelen met zowel links als rechts tijdens positiespelletjes zijn één van de vele sterke punten. Mooi om te zien dat de spelers maar ook de trainers genieten van de succeservaringen op de trainingen en wedstrijden. Alle wedstrijden werden winnend afgesloten in fase 1, spelers en trainers(Ralf en Björn) gefeliciteerd!

*Leeftijdscategorie onder de 11: *
Het onder de 11-2 team kan met een opgeheven hoofd terugkijken op fase 1. Mooi om te horen van de trainers (Jesse/Robert/Sheku/Rene) dat er situaties in trainingen, terug te zien zijn in de wedstrijden op zaterdag. Zo zie je maar weer, van proberen kun je leren en dan komen de prestaties vanzelf. Maar liefst 5 overwinningen werden er gehaald in fase 1, jongens gefeliciteerd!

Dat er voetbal in onder de 11-1 team zit mogen duidelijk zijn. De trainers (Mark en Louis) werken wekelijks aan de techniek in de kleine ruimtes. Spelers leren met elkaar en van elkaar. Ook dit zie je terug in het spelplezier. Via deze weg willen we jullie feliciteren met de ongeslagen reeks en dus het dik verdiende kampioenschap in de 2de klasse.

Leeftijdscategorie onder de 12:
Dit nieuwe talentvolle gevormde team heeft nu een aantal trainingen achter de rug. We zijn erg blij met de nieuwe trainers(Ward/Jasper/Niels/Stijn). Mooi om te zien dat jongens van de eigen club, waaronder van het eerste elftal, een steentje willen bijdragen aan het plezier en de ontwikkeling van onze jeugd. Daarnaast zijn we ook hier, erg blij met de grote ouderbetrokkenheid. In de competitie waar ze zijn ingestroomd, hebben ze de laatste wedstrijd met goed voetbal wilskracht getoond. Tegen de kampioen hebben ze zich teruggevochten naar een 5-5. Veel plezier en succes in fase 2!

Extra informatie:
Onze jongste jongens en meisjes (5 t/m 7 jaar), de groenlinkjes, maken ook een mooie ontwikkeling door. Het plezier spat er vanaf op de vrijdagavonden. Deze groep is ondertussen al uitgegroeid naar 14 enthousiaste spelers en speelsters. Voor meer informatie hierover verwijzen we je door naar www.fcberghuizen.nl/groenlinkjes

Al met al kunnen we met trots terugkijken op fase 1 en met vertrouwen vooruitkijken naar fase 2.

Met sportieve groet,

De Afdeling Voetbalzaken