In memoriam Josefien Veldhuis

Op vrijdag 30 juni bereikte ons het droevige bericht dat Josefien Veldhuis was overleden. Hoewel we wisten dat Josefien al een tijdlang ziek was, veroorzaakte haar overlijden bij velen een schok.

Josefien heeft zich tientallen jaren op voortreffelijke wijze als vrijwilligster ingezet voor onze vereniging.

Vele jaren was ze actief op het jaarlijkse jeugdkamp van FC Berghuizen, waar zij als één van de kampmoeders voor de maaltijden zorgde en daar waar nodig voor een verdrietige jongen of meisje een troostend woord had.

Daarnaast was zij vele jaren een vertrouwd gezicht in ons clubgebouw waar ze bij menige activiteit achter de bar stond. Met Josefien achter de bar wist je zeker dat het een gezellige avond werd.

Haar grootste verdienste heeft Josefien gehad voor de Sint-Nicolaascommissie. Meer dan 30 jaar maakte zij deel uit van deze commissie, waarbij zij er voor zorgde dat alle Sinten die op pad moesten er altijd tip top uitzagen. Tijdens het omkleden van de hulpbisschoppen werden er door Josefien altijd grappen en grollen uitgehaald. Lol hebben en gezelligheid stonden bij haar hoog in het vaandel. Er is dan ook heel wat afgelachen. Maar als het er op aan kwam was ze serieus. Ze liet niets aan het toeval over. Als zij een taak op zich nam wist je zeker dat het goed kwam.

Josefien was een betrokken, maar bovenal gezellig persoon, bood de helpende hand waar nodig en was daardoor een zeer gewaardeerde vrijwilligster, waar je prettig mee kon samenwerken.

Voor al haar verdiensten werd Josefien in 1994 opgenomen in de Orde van Sint-Nicolaas en werd ze in 1997 onderscheiden met de NKS Bondsspeld.

Namens FC Berghuizen spreken we grote dank uit aan Josefien Veldhuis. We zullen binnen FC Berghuizen Josefien blijven herinneren als een zeer enthousiaste en betrokken vrijwilligster en zullen haar naam altijd in ere houden.

Bestuur FC Berghuizen