In memoriam Henk Teunissen

Als er ooit iemand de titel “mister FC Berghuizen” ten deel moet vallen is het wel aan Henk Teunissen.

Een groot sportman met een fantastische carrière in het groen-witte shirt. Gestart in de jeugd bleek al gauw dat Henk over bijzondere voetbalcapaciteiten beschikte. Begenadigd met een redelijke techniek gepaard aan een geweldige inzet, enthousiasme en werklust was hij niet enkel een belangrijke speler, maar tevens een voorbeeld voor alle medespelers.

Op jeugdige leeftijd werd hij al speler van het 1e elftal en eerst op 30 jarige leeftijd sloot hij zijn imposante carrière  in het 1e elftal af. Henk was een speler die nooit opgaf en ook een noodzakelijke overtreding niet schuwde.

Henk heeft de glorietijd van FC Berghuizen met kampioenschappen en de daarbij behorend promoties van de 2e klas Twentse Voetbalbond tot de 3e klas KNVB meegemaakt als speler. De voetbalkwaliteiten van Henk kwamen ook onder de aandacht van de keuzeheren van de Twentse Voetbalbond. Henk kreeg eervolle uitnodiging om deel uit te maken van Het Twents elftal.

Maar de successen van FC Berghuizen waren toch de hoogtepunten uit zijn carrière. De opmars van dat kleine clubje uit Berghuizen van de Twente Voetbalbond tot de KNVB, Henk heeft het als speler meegemaakt. Al werd de concurrentie van jeugdspelers steeds groter, Henk bleef een onmisbare kracht in het 1e elftal door zijn wilskracht en niet aflatend enthousiasme.

Zetten we die imposante opmars, waarbij Henk als speler een grote rol speelde in cijfers neer, dan zien we achtereenvolgens:

Seizoen 1954-1955 kampioen 2e klas TVB en promotie naar 1e klas TVB

Seizoen 1963-1964 kampioen 1e klas TVB en promotie naar de KNVB

Seizoen 1965-1966 kampioen 4e klas KNVB en promotie naar de 3e klas KNVB

Op 15 mei 1967 nam Henk afscheid van het 1e elftal.

Met het afscheid van Henk, werd afscheid genomen van de oude generatie spelers die FC Berghuizen groot hebben gemaakt.

Het is goed dat we de verdiensten van Henk voor FC Berghuizen op de juiste waarde schatten.

Henk zal voor altijd in de geschiedenis van FC Berghuizen blijvend worden herinnerd als een voorbeeld waarin zijn clubliefde, inzet en enthousiasme een voorbeeld voor velen is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 mei 1966 Avanti-FC Berghuizen 0-0 kampioen 4e klas

Staand vlnr: Ab de Vries trainer, John van Hoogen, Ben Stuvenfold,
Frans Rudolf, Ben Olde Weghuis, Arnold Willemsen, Jan Rudolf, Herman
Polhuis, Joop Platvoet, Jos Engbers, Hans Koop, Manny Ahuis grensrechter

Knielend vlnr. Jan Schoorlemmer, Louis Lempsink, Jos Olde Scholtenhuis,
John lage Venterink, Hennie Peters, Henk Teunissen

Jan Olde Kalter