In memoriam Henk ter Beek


Henk ter Beek, Herman Zwart en Johan Westenbroek (vlnr.) Copyright: De Twentsche Courant Tubantia

Velen zullen Henk ter Beek vooral kennen als de man van de Groenlinkjes. Onder zijn leiding hebben veel leden van FC Berghuizen, begin jaren 60, op de zaterdagmorgen de wandeling van de Schapendijk over het Lossersvoetpad naar “de Bult” gemaakt, het voormalige voetbalveld van FC Berghuizen aan de Lossersestraat. Daar leerde Henk, samen met o.a Henk Bartelink, de jonge voetballertjes de eerste beginselen van de voetbalsport. Henk was een prima trainer en leider. Hij kon goed met jeugd omgaan en de groenlinkjes en pupillen waardeerden zijn wijze van begeleiden.

Zijn positieve benadering van de jeugd kwam hem ook goed van pas in de rol van hulpbisschop die hij vele jaren vervulde. In die periode kon je altijd een beroep doen op Henk. Door zijn rustige manier van benaderen heeft hij vele kinderen een onvergetelijke Sinterklaasavond bezorgd.

Ook kennen we Henk natuurlijk nog als de “spreekstalmeester” van toen nog de Bazar, waar hij menige avond de presentator was van het “rad van avontuur”. Als Henk de microfoon ter hand nam, was het duidelijk dat er weer vele loten verkocht konden worden.
Toen FC Berghuizen startte met meisjesvoetbal was Henk de eerste trainer die onmiddellijk bereid was deze meisjes van oefenstof te voorzien. Net als bij de Groenlinkjes vervulde Henk ook hier een belangrijke voortrekkersrol.

FC Berghuizen heeft veel te danken aan Henk ter Beek. Met het overlijden van Henk is een man heengegaan die zich op meerdere gebieden erg verdienstelijk heeft gemaakt voor onze club. We zullen daarom de naam Henk ter Beek altijd met respect blijven uitspreken.

We wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Hoofdbestuur FC Berghuizen