In memoriam Ben Velthuis

Ben Velthuis is binnen onze voetbalclub niet direct bekend om zijn voetbalverleden. Hij werd als lid ingeschreven op 01 januari 1963. Met een aantal vrienden speelden ze samen in het 7e elftal. Talentvol was Ben niet, maar wel zeer gedreven.

Talentvol was Ben wel in een andere tak van sport: biljarten.

Ben behoorde jarenlang tot de top van Nederland en heeft vele malen ons land vertegenwoordigd in internationale wedstrijden.

Zijn voetbalcarrière bij FC Berghuizen bleef beperkt tot slechts twee jaar. Ben ging met zijn vrienden naar Quick’20. Desalniettemin verloor Ben de groen-witte kleuren niet uit het oog. Hij bleef lid en volgde de verrichtingen van FC Berghuizen op de voet.

Ben bouwde een mooie maatschappelijke carrière op.

Als aandeelhouder en “spin in het web” van Winkelcentrum Zuid Berghuizen heeft hij veel betekend voor onze wijk. Denken we aan de transformatie van de H.Hartschool in een gezondheidscentrum en de boerderij Stakenboer in de “Hoeskamer” van Berghuizen.

Maar Ben vergat ook FC Berghuizen niet.

Toen FC Berghuizen besloot om voor de jeugd te komen tot uniforme kleding, was het Ben die er voor zorgde dat Winkelcentrum Berghuizen bv dit via sponsoring mede mogelijk maakte.

We zullen ons Ben altijd blijven herinneren als een man met een groot hart voor Berghuizen.

Wij wensen Ineke, Bart en Marijke met hun familie, veel sterkte om het verlies van echtgenoot, vader schoonvader en opa te kunnen dragen.

Jan Olde Kalter