In memoriam Albert Huttenhuis

Albert is geboren op de kleibult op 17 april 1944. In tegenstelling tot de meeste jongens uit die buurt, die zich toelegden op de klootschieters sport, werd Albert lid van FC Berghuizen. Albert ging voetballen.
Een leven lang heeft Albert gevoetbald en was nauw betrokken bij het wel en wee van zijn club.
Meer dan 40 jaar heeft Albert de kleuren Groen en Wit verdedigd. Niet op het allerhoogste niveau, maar wel met heel veel plezier. Een hoogtepunt uit zijn sportieve carrière was wel het kampioenschap van het vierde elftal in 1964, waarin hij als snelle rechterspits een belangrijke bijdrage leverde.


FC Berghuizen 4 seizoen 1963-1964
Met Albert Huttenhuis, onderste rij 3e van links

Na zijn actieve carrière werd Albert elftalleider van het 2e elftal. Een team dat toen op het hoogste niveau voor reserveteams speelde. Maar we zullen ons Albert ook herinneren als een fervent supporter van het 1e elftal. Geen wedstrijd uit of thuis sloeg hij over. Grote verdiensten heeft Albert gehad als vrijwilliger.
Vanuit zijn beroep als timmerman was hij jarenlang lid van de commissie onderhoud en beheer van de accommodatie. Kleine reparaties werden steeds vakkundig uitgevoerd. In de jaren negentig had Albert samen met wijlen Ben Kip sr. de leiding over de uitvoering van de realisatie van een bovenverdieping op het clubgebouw. Albert was er terecht trots op dat het ontwerp zijn idee was. Mede door zijn grote verdiensten voor FC Berghuizen werd Albert in 2019 koninklijk onderscheiden. Albert werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. FC Berghuizen is veel dank verschuldigd aan Albert.