Gouden bondsspeld van KNVB voor onze voorzitter

Op de dag dat zijn vereniging precies driekwart eeuw bestond, viel voorzitter Wim Olde Kalter een bijzonder eerbetoon ten deel tijdens de jaarvergadering van FC Berghuizen. In het clubgebouw van de groenwitten kreeg hij dinsdagavond de gouden bondsspeld van de KNVB opgespeld.

Daarvoor was bondsbestuurder Ate Brunnekreef naar Oldenzaal afgereisd. Volgens hem is Olde Kalter een ‘gedreven bestuurder’, die met zijn visie gedurende meer dan vijftig jaar een grote inbreng had in diverse geledingen van de vereniging. Hij maakt al meer dan twintig jaar deel uit van het hoofdbestuur, waarvan de laatste zes jaren als voorzitter. Ook was Olde Kalter actief als voorzitter van het jeugdbestuur en jeugdleider. De opbouw van het rijke clubarchief is mede zijn verdienste geweest.

Los van zijn inzet voor de voetbalclub is Olde Kalter al vijftien jaar voorzitter van de Sint Nicolaascommissie. Onder zijn leiding groeide deze groep, die huisbezoeken van de sint organiseert, tot een van de grootste in het land.

Bron: Tubantia