FC Berghuizen 1 – Tubantia 1 1-0

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Berghuizen aantreden tegen nummer 4 Tubantia. Berghuizen zelf staat 1 plaatsje hoger en de winnaar van het duel zou als nummer 2 het weekend afsluiten, aangezien Rigtersbleek al afgelast was. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de deze week overleden trouwe clubman Josef Kruthoff.

Vanaf het 1ste fluitsignaal was de rolverdeling duidelijk, Tubantia dat probeert de ruimtes klein te houden en Berghuizen met veel balbezit proberend om door de verdedigende stellingen van Tubantia heen te breken. In dat laatste slaagde de thuisploeg maar mondjesmaat. Jasper Olde Hendrikman probeerde het 2x met links van afstand, helaas zonder al te veel kracht en Martijn Heskamp kwam bij een voorzet van die zelfde Jasper niet niet meer goed genoeg bij de bal. De grootste kans van de 1ste helft was voor Colin Scholte op Reimer die na een afgeslagen corner de bal vol weer op goal schiet. Helaas weet een Tubantia speler de bal vlak voor de lijn weg te schieten.

Aan de andere kant hoeft Jord voor rust nauwelijks op te treden en zo gaan beide ploegen met 0-0 rusten.

In de 2de helft hetzelfde beeld. Berghuizen krijgt wat kleine kansjes uit cornerballen en vrije trappen. Maar telkens is er wel een Tubantia been of de keeper die in de weg ligt. De ploeg uit Hengelo blijft uiterst geconcentreerd verdedigen en geeft weinig ruimte weg. Het krijgt echter in de hele wedstrijd ook maar 1 echte kans. Vlak na de rust is het de spits die voor Jord Velthuis verschijnt. Maar onder druk van Pim Mulder wordt de bal ruim over geschoten.

Als het einde van de wedstrijd nadert en het al begint te schemeren valt de bevrijdende 1-0 toch. Na een overtreding op Jasper, neemt diezelfde Jasper de vrije trap snel. De bal wordt breed gelegd op de ingevallen Niek Smudde en die schiet de bal van 20 meter snoeihard achter de kansloze keeper.
Met nog 5 minuutjes op de klok gaat Tubantia nu op de aanval spelen en probeert de gelijkmaker te forceren. Echter geeft Berghuizen geen krimp meer en trekt het uiteindelijk een mooie overwinning over de streep.

Zo gaat Berghuizen in het 1ste half jaar op de zaterdag met een zeer tevreden gevoel de winterstop in. Het speelt sowieso al nacompetitie door het winnen van de 1ste periode en kan de 2de helft van de competitie vrij uit spelen. Nu eerst even genieten van de verdiende winterstop en dan begint eind januari de competitie weer met het treffen van Sportclub Enschede.

Namens FC Berghuizen 1 wensen we iedereen alvast een fijne feestdagen. Op naar een mooie 2020!