FC Berghuizen 1 – Juliana 1 2-1

Na de onnodige nederlaag tegen Eilermark en de volkomen terechte nederlaag tegen Drienerlo was het zaak voor Berghuizen om deze zaterdag thuis tegen Juliana goed voor de dag te komen en om de 3 punten in eigen huis te houden. Dat dit niet vanzelfsprekend is blijkt wel aan de opmars van de gasten uit Hengelo. Juliana is bezig aan een uitstekende serie en staat in de 2de periode op de 2de plek met 18 punten uit 7 wedstrijden. Door deze sterke serie is het over Berghuizen heen gegaan op de ranglijst, waardoor Berghuizen voor het eerst sinds hele lange tijd buiten de top 3 is terug te vinden. Om niet helemaal het zicht op de top 3 te verliezen is het doel voor deze wedstrijd duidelijk, winnen.

Op een zwaar maar toch prima te bespelen hoofdveld bij Berghuizen zijn beide ploegen in de 1ste helft aan elkaar gewaagd. Berghuizen heeft een licht overwicht en zit er bij balverlies direct boven op. Het 1ste kwartier is er vooral veel strijd en vallen er geen kansen te noteren. Het 1ste wapenfeit na 15 minuten is er voor Jasper Olde Hendrikman die zijn schot van een metertje of 20 door keeper Bos tot corner verwerkt ziet worden. Uit de cornerbal krijgt Jasper de kans om de bal met een volley op goal te schieten, maar door de stuiter wordt het te lastig om gevaarlijk af te drukken.

Zo gaan de minuten voorbij en is het zonder al te grote kansen toch zeker geen saaie wedstrijd. Berghuizen probeert door te drukken en halverwege de 1ste helft komt het op voorsprong doordat Pim Mulder een vrije trap van zo’n 20 meter achter de kansloze Bos weet te plaatsen.

Berghuizen behoudt hierna de controle en wacht geduldig op de kansen die komen om de voorsprong uit te breiden. Ondanks de controle avn Berghuizen hebben de gasten uit Hengelo maar 1 kans nodig om de stand gelijk te trekken. Na balverlies op de middenlijn wordt er razendsnel omgeschakeld en is Berghuizen niet in staat om de aanval onschadelijk te maken. De bal komt bij de vrijstaande linksbuiten die Jord Velthuis met een droge schuiver kansloos laat.

Berghuizen speelt verder een prima 1ste helft, maar weet niet meer tot scoren te komen en zo gaat het toch enigszins ontevreden met een gelijke stand de rust in.

In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, Berghuizen blijft de ploeg die het meest op jacht gaat naar de voorsprong. Toch komt het niet heel vaak gevaarlijk voor de goal van Juliana. Het moet zelfs oppassen voor een achterstand als Juliana in de 16 meter een indirecte vrije trap krijgt vanwege een terugspeelbal. Maar Jord weet samen met de verdediging dit hachelijke moment onschadelijk te maken.

Na een klein kwartier in de 2de helft komt Dennis Agterbos in het veld en dat is na bijna 4 maand afwezigheid vanwege blessureleed een welkome opsteker voor Berghuizen. Met storm Dennis in de geledingen probeert Berghuizen nog meer vooruit door te drukken. Maar ook nu houdt Juliana de geledingen gesloten en geeft het weinig kansen weg.

Toch geeft Berghuizen niet op en krijgt het uiteindelijk ook loon naar werken. Een fraaie aanval opgezet door Cees Schurink komt via Jasper weer uit bij Cees die de perfecte voorzet van Jasper knap binnen weet te prikken. De ontlading is groot bij de groenwitten en gezamenlijk wordt er voor elke meter geknokt om de overwinning over de streep te trekken. Zonder iemand tekort te doen, want er wordt door iedereen een puike pot gespeeld, is het Roy Scholte op Reimer die een dijk van een wedstrijd speelt centraal achter in en veel aanvallen vakkundig onschadelijk maakt.

Aan de andere kant moet de wedstrijd eigenlijk in het slot gegooid worden. Dennis kan met zijn mindere rechter een doorgekopte bal van Jasper niet genoeg kracht mee geven. De ingevallen Niek Smudde stuit na een snelle uitbraak op keeper Bos en Jasper heeft in de rebound de hoek voor het uitzoeken. Ondanks dat de keeper al naast de goal ligt weet Jasper de verdediger op de doellijn niet te passeren en zo blijft het spannend. Jasper is nog 2x dichtbij de verlossende 3-1, echter ook nu lukt het niet het net te vinden.

Aan de andere kant nog een hachelijk moment als Juliana een vrije trap op 18 meter van het doel krijgt. Maar Jord laat zich deze 2de helft niet passeren en pakt de vrije trap met overtuiging.

Zo pakt Berghuizen 3 belangrijke punten en gaat het over Juliana heen de top 3 weer in. De komende 2 weken is de ploeg vrij vanwege carnaval en een inhaalweekend. Na deze 2 weken staat de laatste competitie fase op het programma waarbij de eerstvolgende tegenstander SVV in Oldenzaal op bezoek gaat komen. Als de ploeg elke wedstrijd met deze overtuiging en inzet ingaat dan moeten de positieve resultaten ook zeker volgen.