FC Berghuizen 1 – CVV Achilles 6-3

Nadat vorige week een zwaar bevochten overwinning werd behaald op Drienerlo stond dit weekend de 1ste thuiswedstrijd op het programma. Achilles Enschede komt daarin op bezoek in Oldenzaal. Wederom zou het een doelpuntrijke vertoning gaan worden.

In de beginfase is het nog wat aftasten, maar Berghuizen probeert het initiatief steeds verder naar zich toe te trekken. Er wordt op de juiste momenten druk gezet en zo komt de Oldenzaalse ploeg telkens snel weer in balbezit. Nij zo’n 15 minuten is de 1ste grote kans voor Remco Kip, die na een steekbal van Jasper Olde Hendrikman de bal snoeihard net over schiet. In de fase hierna krijgt Berghuizen kans op kans, maar telkens zit er nog een verdediger van Achilles tussen of wordt er niet snel genoeg gehandeld in aannames en eindpass waardoor het onnodig lang 0-0 blijft.

Toch wordt de ban binnen 30 minuten gebroken, via een fraaie aanval is het Jasper die Dennis Agterbos bij de 2de paal weet te bereiken en zijn schot valt netjes in het zijnet binnen. Ook de 2-0 is een fraaie aanval, waarbij Jasper nu de aangever is op Martijn Heskamp die met links de bal net voldoende de hoek in kan schieten zodat de keeper kansloos is.

Achilles komt eigenlijk nauwelijks voor in het spel en in deze fase vergeet Berghuizen verder afstand te nemen. De kansen zijn echter niet besteed aan de groenwitten en omdat het enige schot van Achilles in de 1ste helft een mooie strakke pegel binnenkant paal is wordt er slechts gerust met een   2-1 stand.

Een uitstekende 1ste helft van de kant van Berghuizen, maar doordat er nog geen afstand is genomen van Achilles Enschede hebben de gasten zeker nog het idee dat er wat te halen valt. Zij beginnen de 2de helft dan ook beter en het is Jord Velthuis die met 2 knappe reddingen achter elkaar de gelijkmaker voorkomt. Toch is dit slechts uitstel van executie, aangezien even later een makkelijk gegeven vrije trap zorgt dat Jord nog redding kan brengen alleen is de rebound voor Achilles en zo staat de wedstrijd eigenlijk helemaal op de kop.

Tijd voor Berghuizen om de mouwen op te stropen en weer vol gas op jacht naar doelpunten te gaan. Na al 2x de aangever te zijn geweest is nu Jasper die met 3 schoten even zo vaak raak schiet en zo de stand binnen mum van tijd van 2-2 naar 5-2 brengt.

Uit een snelle omschakeling maakt Achilles nog op fraaie wijze de 5-3, maar dichterbij Laat Berghuizen ze niet meer komen. De ingevallen Pascal Donkers maakt ook op fraaie wijze de 6-3 door met links de bal van buiten de 16 meter onhoudbaar binnen te krullen. In de tussentijd heeft de spits van Achilles zijn frustratie geuit door met een harde tackel door te gaan op Jelle Punt. Hiervoor ontvangt hij de terechte rode kaart. Jelle kan de wedstrijd gelukkig vervolgen en uiteindelijk gebeurd er in de laatste minuten weinig spannends meer.

Zo is Berghuizen met 6 punten uit 2 wedstrijden prima aan de competitie begonnen. Volgende week speelt het de lastige uitwedstrijd tegen Juliana in Hengelo. Vorig jaar met de 5-4 winst was ook dit een spektakelstuk. Voor deze uitslag zal wederom getekend worden door Berghuizen.