FANTASTISCHE START VOETBALJAAR 2024

Afgelopen zaterdag vond voor de 14e keer het boerenkooltoernooi plaats. Het werd een editie om niet snel te vergeten. 80 voetballers streden om de rookworsttrofee en meer dan 100 leden aten boerenkool in de kantine. Na wekenlang regen waren de weergoden ons goed gezind. De partijtjes zijn altijd fanatiek, maar sportief, waarbij er geen scheidsrechters aanwezig zijn. Alle spelers en speelsters worden a-select verdeeld waardoor je nieuwe mensen leert kennen, met oud teamgenoten komt te voetballen of tegen je eigen ploeggenoten moet spelen. Het boerenkooltoernooi is waar FC Berghuizen voor staat: jong én oud, man én vrouw, spelende leden én vrijwilligers, prestatief én recreatief hadden een prachtige middag en avond. Sport en gezelligheid hand in hand!

Winnaar van het toernooi werd RB Leipzig, bestaande uit Rens Hampsink, Sjors Huegen, Robbert Siers, Huub Bruins, Roy Teggeler, Tom Linders en Abdoe Isse Ali. Zij worden het komende jaar met ontzag onthaald op sportcomplex ’t Venterinck. Met een fraai afstandschot werd Huub Bruins de matchwinnaar. De winnaars kregen alle lof toebedeeld nadat de rookworsttrofee werd overhandigd. In eerste instantie wilde Sjors Huegen het woord nemen. Sjors is normaal niet op zijn mondje gevallen, maar kon alleen de volgende woorden uitbrengen: ‘wat mooi dat ik na 14 deelnames voor het eerst heb gewonnen, wat mooi!’ Nooit eerder pakte een prijswinnaar de microfoon. Het was aanvoerder Abdoe met deze primeur. Hij liet zich zeer positief uit over het toernooi. Hij sloot af met de legendarische woorden: ‘dank aan mijn teamgenoten, zonder hen had ik hier niet gestaan’. Het leverde hem een staande ovatie op uit de kantine. Daarnaast ontving Patrick Elfrink een rookworsttrofee voor de ‘actie van het toernooi’. Op de m2 zette hij drie tegenstanders op het verkeerde been, waarna hij fraai binnenschoot. Een andere rookworsttrofee ging naar Cas Huiskes als ‘pechvogel’. Hij werd in een poulewedstrijd namelijk binnen 10 seconden door de benen gespeeld. De laatste rookworsttroffee ging naar Loïs de Munck Mortier. Zij was de eerste doelpuntenmaakster van het toernooi en de eerste vrouwelijke doelpuntenmaakster ooit. Als team van het toernooi werd MO20-1 uitgeroepen aangezien zij voltallig aanwezig waren, hetgeen door alle aanwezigen en de organisatie enorm werd gewaardeerd.

Na de huldiging werd het boerenkoolbuffet geopend. Ruud Ankoné, wederom bedankt. Het was geweldig lekker.

De volgende editie vindt plaats op zaterdagmiddag 4 januari 2025 om 14.30 uur. Zet het vast in je agenda. Na alle positieve reacties van zaterdag en toename van het aantal jeugdleden zal deze editie wederom groter worden. Voor iedereen een mooi voetbaljaar 2024!

Organisatie Boerenkooltoernooi (combinatie 35+ en 55+)