AVC Heracles 1 – FC Berghuizen 1 0-3

Na een week rust in verband met de carnaval moest Berghuizen de competitie hervatten met de uitwedstrijd naar Heracles. Onder zware omstandigheden met veel wind en regen was het zaak voor Berghuizen om de draad van voor de winterstop wat meer op te pakken. De opdracht die vooraf werd mee gegeven was om meer als team te opereren en weer meer plezier/lef in de wedstrijd te leggen.

Ondanks dat de opstelling weer op meerdere plaatsen is gewijzigd door ziekte en blessures begint Berghuizen prima aan de wedstrijd. Dit levert slechts 1 grote kans op in het 1ste kwartier, maar de kopbal van Martijn Heskamp op aangeven van Thijs Kempers gaat voorlangs de goal van Heracles. Tot aan de 16 meter wordt er door Berghuizen redelijk gespeeld, maar de laatste bal of actie ontbreekt nog te vaak om het Heracles echt moeilijk te maken.

Na 15 minuten kruipt Heracles wat meer uit de schulp en omdat het middenveld in die fase niet goed staat zijn veel 2de ballen voor de ploeg uit Almelo. Dit leidt tot een aantal hachelijke en gevaarlijke momenten voor het doel van Ruud Koop. Ruud moet meerdere afstandsschoten uit het doel ranselen. De aanvoerder van Heracles is met 2 goede vrije trappen ook dicht bij de openingsgoal, maar de buitenkant paal en Ruud staan succes voor hem in de weg.

Deze fase duurt een kleine 10 minuten waarnaar Berghuizen weer meer grip op de wedstrijd krijgt en dit gaandeweg de wedstrijd niet meer uit handen geeft. In de 1ste helft nog 1 grote kans als Joost Broeker na een mooie aanval over de rechter flank de bal hard voorzet. Tussen 2 Berghuizen spelers die de bal willen intikken weet de verdediger van Heracles nog net een voetje tegen de bal te krijgen waardoor het een cornerbal wordt in plaats van een doelpunt.

Zo gaan beide teams, doorweekt van de gehele wedstrijd aanhoudende regen, met de brilstand naar de kleedkamer.

In de 2de helft blijft Berghuizen op zoek naar de openingstreffer. Aanvallen van Heracles worden in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt waardoor de Oldenzaalse ploeg ook steeds meer aan aanvallen kan denken. Thijs is dicht bij de 0-1 maar alleen voor de keeper, weet de laatste nog net redding te brengen op de intikker van Thijs. Na een kleine 15 minuten valt toch de bevrijdende treffer. Dennis Agterbos wordt na een mooie aanval alleen voor de keeper gezet. Zijn schot wordt nog met de voeten gekeerd, Thijs brengt de bal opnieuw voor en ook nu wordt de kopbal van Dennis gekraakt, maar Martijn Heskamp is er als de kippen bij om de rebound wel binnen te prikken.

Nu is het Heracles dat meer moet komen, maar voordat de ploeg de aanvallende stellingen probeert in te nemen is het de spits die door de prima leidende scheidsrechter van het veld wordt gestuurd vanwege beledigende woorden in de richting van de leidsman. Voor Heracles is de gifbeker daarmee nog niet leeg, want als de ploeg al 3x gewisseld heeft valt er nog een speler geblesseerd uit.

Hiermee is de angel er voor de gastheren meteen uit en kan Berghuizen in de laatste 10 minuten uitlopen naar een hogere score. Martijn Heskamp scoort zijn 2de op aangeven van Dennis en Dennis weet zelf nog een doelpuntje mee te pakken op aangeven van Mustafa Karaduman.

Ondanks nog wat kansen blijft het hierbij en fluit de scheidsrechter direct af na 90 minuten zodat de spelers de welverdiende warme douche kunnen opzoeken.

Volgende week speelt Berghuizen wederom tegen SVV. Dit maal speelt de ploeg thuis en wel om 14.00 uur. Hopelijk kan de ploeg de lijn van de wedstrijd tegen Heracles vasthouden en wederom een goed resultaat neerzetten.