FC Berghuizen 1 – TVV 1 9-2

De voorlaatste thuiswedstrijd op zondag van Berghuizen 1 werd gespeeld tegen TVV uit Enschede. Onder een aangenaam zonnetje maakten beide teams er een open wedstrijd van in de 1ste helft. Berghuizen speelde niet met voldoende beleving en kwam te weinig in de duels. De balvaardige spelers van TVV vonden dat uiteraard wel prettig en bleven naar hartenlust aanvallen.

Omdat omschakelen daarin niet het sterkste punt is van TVV ligt er ook aan de andere kant voldoende ruimte om te scoren. Nadat er al een flink aantal kansen om zeep zijn geholpen door Berghuizen helpt de doelman van TVV een handje. Een simpel rolletje van Dennis Agterbos wordt los gelaten en Aron Brok is er als de kippen bij om de rebound te verzilveren.

Helaas gaat Berghuizen niet beter spelen van deze voorsprong en bij de volgende TVV aanval wordt er door meerdere mensen niet voldoende ingegrepen, hierdoor kan een middenvelder binnen de 16 meter de bal achter Ruud Koop prikken.

In deze fase gaat het snel met de doelpunten. De voorsprong voor Berghuizen komt er door Caner Aydin. Met een fraaie actie speelt hij zichzelf vrij op randje 16 meter. Zijn schot is niet hard, maar wel erg goed geplaatst en zo is de keeper dit keer kansloos.

Voor rust wordt het ook nog 3-1, Dennis Agterbos haalt goed de achterlijn en diens voorzet wordt door Ruben Kortink goed binnen geknikt.

Zo staat het na een zeer matige 1ste helft van Berghuizen toch 3-1. In de rust wordt er afgesproken om korter op de tegenstander te spelen en duels aan te gaan om ze ook te winnen.

Dit is niet tegen dovemans oren gezegd, want binnen 7 minuten in de 2de helft is het al 6-1. Dennis Agterbos prikt de 1ste goal van de middag mee door de bal in de kruising te schietenCaner weet na een fraaie aanval de 2de van de middag binnen te schieten en Ruben doet hetzelfde maar dan alleen zijn 2de met de kop. Dit na een fraaie voorzet van Robin Olde Kalter.

Met een van richting veranderde vrije trap weet TVV de stand weer wat draaglijker te maken. Ruud is kansloos als de bal door de muur getoucheerd wordt.

Maar uiteindelijk loopt het verschil nog verder op tot 9-2. Dennis Agterbos weet nog 2x te scoren, waarbij de doelman van TVV niet geheel vrijuit gaat.

Het slotakkoord is voor Mustafa Karaduman, die geheel vrij staan de 9-2 achter de kansloze doelman van TVV knalt.

Meteen na het doelpunt fluit scheidsrechter Van Ek voor het laatst. Volgende week speelt Berghuizen 1 in en tegen Langeveen.

Over 2 weken op 26 mei is de laatste wedstrijd van Berghuizen 1 in competitieverband op de zondag. Dit zal niet onopgemerkt voorbij gaan en er zijn verschillende activiteiten om de wedstrijd geregeld.