Berghuizen 1 pakt de 1ste periode in de 5de Klasse A

Zonder zelf te spelen heeft FC Berghuizen afgelopen zondag de 1ste periode binnen weten te slepen. De enige overgebleven concurrent voor de periodetitel DTC moest met 9 doelpunten verschil van Heracles winnen om de 1ste periode van Berghuizen af te snoepen. Ondanks een flitsend begin met een ruststand van 4-0 in het voordeel van DTC bleef de stand binnen de voor Berghuizen veilige marge. Doordat het uiteindelijk 5-1 werd voor DTC gaat deze ploeg Berghuizen op de algehele ranglijst wel voorbij, maar is de 1ste periode definitief voor Berghuizen.

Met de periodetitel op zak heeft Berghuizen de mogelijkheid om promotie naar de 4de Klasse af te dwingen. Alhoewel de promotie, door de overstap naar zaterdag volgend jaar, alleen van symbolische waarde zal zijn is dit wel iets waar de gehele ploeg voor gaat. Berghuizen heeft zelfs nog een kleine kans op het kampioenschap. Het staat momenteel 3de op de ranglijst, 3 punten achter DTC en La Premiere. Waarbij La Premiere nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Maar met het programma VostaDe Lutte (nr 5), Centrum (nr 4 en bovenaan 2de periode) en DTC (nr 2) is het kampioenschap nog niet definitief beslist in het voordeel van La Premiere. DTC speelt buiten de laatste wedstrijd tegen La Premiere nog tegen Centrum en Vosta.

Berghuizen is dus afhankelijk van misstappen bij de concurrentie en mag zelf geen punten meer laten liggen. Aankomende zondag speelt het thuis tegen TVV, 19 mei moet het uit naar Langeveen en de laatste competitiewedstrijd op zondag wordt 26 mei thuis gespeeld tegen Fleringen. Wat zou het mooi zijn als dit met de titel zou gebeuren, maar het beloofd hoe dan ook een mooie middag te worden. Oud spelers, trainers, overige stafleden en alle mensen die Berghuizen een warm hart toedragen zijn uitgenodigd om de laatste wedstrijd gezamenlijk te kijken en na afloop het zondag prestatievoetbal feestelijk af te sluiten.

Mocht Berghuizen naast het kampioenschap grijpen dan zal het 2 juni op neutraal terrein de promotiefinale spelen. Afhankelijk van de eind positie op de ranglijst zal de tegenstander uit de 5de klasse B (periodewinnaar die niet het hoogst op de ranglijst staat), 4de klasse B (nr 12 op de ranglijst) of de 4de klasse A (nr 11 op de ranglijst) komen. Zondag prestatievoetbal waardig afsluiten met een promotie is het doel voor Berghuizen 1 in de komende weken!