Verslag Boerenkooltoernooi 2023

Op zaterdag 6 januari jl. was de aftrap van het voetbaljaar 2023 bij FC Berghuizen. Voor de 12e keer stond het boerenkooltoernooi op het programma met aansluitend de nieuwjaarsreceptie in de kantine.

De weergoden waren ons goed gezind. Lag er bij de eerste editie nog een halve meter sneeuw, nu kon met een zonnetje heerlijk in korte broek en een kortmouwen shirt worden gespeeld.

In voorgaande jaren waren er 6 teams, nu werd er met 8 teams een toernooi gespeeld, vanwege de grote deelname.
Als vanouds werd er fanatiek, zonder scheidsrechters, maar zeer sportief, gestreden om de befaamde rookworstbokaal. Senioren en jeugd, mannen en vrouwen werden a-select verdeeld over de teams. Voor de 12e opvolgende keer was het boerenkooltoernooi blessurevrij!

Na de voorrondewedstrijden maakten de winnaars van poule A (Liverpool) en de winnaar van poule B (Manchester United) zich op voor de finale.
Het was een gelijkwaardige finale die uiteindelijk door penalty’s beslist moest worden.

Na de officiële speeltijd haalde Liverpool de ‘Louis van Gaal’-truc uit. Keeper Rob Huiskes werd vervangen door veldspeler Hugo van Langen. Dit legde het team van Liverpool geen windeieren. De spelers van Manchester United waren danig onder de indruk en misten 3 van hun 4 penalty’s, waarbij Hugo voortdurend in de juiste hoek lag.
Op de schouders van zijn ploeggenoten verliet hij het veld. Het team van Liverpool bestond uit de volgende spelers: Dennis Agterbos, Mart Oude Roelink, Engin Ockaci, Luuc Rickhof, Hugo van Langen Rob Huiskes, Jesper Arends en Sheku Deen.

Na de wedstrijden werd het boerenkoolbuffet geserveerd door Ruud Ankone. Ca. 100 deelnemers lieten zich de boerenkool, speklappen, rookworsten en verder toebehoren meer dan prima smaken. Wederom grote klasse, Ruud!

Ook vond de huldiging van de winnaars plaats. De winnaars ontvingen de bekende rookworstbokaal en zullen het komende jaar als helden worden ontvangen op sportpark ’t Venterinck’.
Behalve de rookworst ontvingen zij van de jubileumcommissie een FC Berghuizen tas met diverse FC Berghuizen artikelen (handschoenen, muts, sjaal, etc., etc.) uit de webshop. Jubileumcommissie bedankt hiervoor!

Als speelsters van het toernooi werden Robin Olde Keizer en Maud Roord uitgekozen vanwege enerzijds hun spel en anderzijds hun positieve bijdrage vanuit de vrouwenafdeling. Robin en Maud, gefeliciteerd en tot de volgende editie.

Na de huldiging bleef het nog lang gezellig in de volle en gezellige kantine. Onze conclusie is dat het de beste editie ooit was.

Iedereen een gezond, gelukkig en sportief succesvol 2023!