SVV’91 1 – FC Berghuizen 1 1-2

Op wederom een zonnige zondagmiddag moest Berghuizen naar Enschede om daar tegen SVV aan te treden. Na 2 nederlagen op rij is het zaak voor de Oldenzaalse ploeg om weer eens 3 punten te gaan bijschrijven. Tevens is de wedstrijd de laatste wedstrijd van de 1ste periode en bij winst gaan deze periode Berghuizen in principe niet meer ontgaan. Het heeft daarin een wedstrijd meer gespeeld dan DTC en 3 punten voorsprong met een verschil in doelsaldo van +8.

Maar goed, dan moet er wel eerst zelf gewonnen worden van SVV. Met Joost Broeker, Roy Scholte op Reijmer, Ersen Arslan al in de lappenmand kwam daar de afgelopen week ook Martijn Schut bij. Jasper Hemme en Robbin Kosterman waren op vakantie en zo kon trainer Niek Smudde wederom aan de puzzel om alle posities goed bezet te krijgen.

Of het aan de vele wisselingen lag of dat de ploeg gewoon niet scherp aan de wedstrijd begon, het feit was dat de ploeg binnen 5 minuten tegen een achterstand zat aan te kijken. SVV gaat feller de duels aan en onderschept zo de bal op het middenveld. De laatste man bedenkt zich geen seconde en knalt de bal van ruime afstand snoeihard in de kruising. Berghuizen speelt in deze fase veel te slordig en mag Ruud Koop bedanken dat het niet op grotere achterstand komt. Met een aantal reddingen behoudt hij de ploeg voor een grotere achterstand. Ook heeft de ploeg geluk dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legt op het moment dat Aron Brok de aanvaller wat uit balans brengt als die wil gaan schieten.

Aan de andere kant zijn er ook zeker wel kansen, maar ook hierin mist de ploeg de nodige scherpte om op gelijke hoogte te komen. Zo heeft Jurjen Kortink vrije doortocht naar de keeper, maar laat hij de bal te ver van de voeten springen en zo kan de keeper redding brengen. Dennis Agterbos mag alleen op de keeper aflopen en kiest ervoor om de keeper te omspelen. Helaas plukt de keeper de bal van zijn schoen en gaat er weer een grote kans verloren. Ook Björn Boersma is dicht bij de gelijkmaker, maar uit een lastige hoek heeft zijn schot het midden tussen een bal op goal en een voorzet waardoor de bal voorlangs verdwijnt. Ook Dennis Olde Hendrikman kan alleen op de keeper af, echter vergeet hij de bal aan te nemen en krijgt de bal op de rug.

Zo heeft ook Berghuizen de kansen wel, maar heeft het daarentegen ook het geluk dat aan de andere kant de voorwaartsen niet scherp zijn en het slechts met 1-0 achter staat. Berghuizen moet voor de rust al 2x wisselen en in de rust komt daar de 3de wissel bij. Bjorn valt uit met een spierblessuren en ook Robin Olde Kalter kan vanwege een blessure niet verder. Omdat Pascal Donkers al is ingevallen voor Caner Aydin zijn alle wissels met de rust op gebruikt.

In de 2de helft een beter Berghuizen. Er wordt minder ruimte weg gegeven en nog steeds voldoende kansen gecreëerd. De ingevallen Niek Smudde stuurt de eveneens ingevallen Mustafa Karaduman de diepte in en die is de keeper te snel af en loopt de bal daarna de lege goal in. Een fraaie goal waarmee de stand wordt gelijk getrokken en nu is het Berghuizen dat op jacht gaat naar de overwinning. Mustafa heeft hiervoor een aantal kansen, maar met 2 stiftjes die niet genoeg vaart hebben en een lob alleen voor de keeper die naast verdwijnt is het vizier van de spits niet scherp genoeg. Een vrije trap van randje 16 van Dennis Olde Hendrikman wordt door de keeper gepakt en even later verdwijnt een afstandsschot van Dennis net langs de verkeerde kant van de paal.

Net op het moment dat Berghuizen meer moeite heeft om er door heen te komen wordt het geholpen door een speler van SVV. Een verre ingooi van Niek wordt door de speler bijna klemvast gepakt, waardoor de scheidsrechter niets anders kan doen dan de bal op de stip leggen. Dennis Olde Hendrikman weet dit buitenkansje te benutten en brengt Berghuizen op voorsprong.

In de laatste 10 minuten zijn er nog wel kansen om de score verder uit te breiden, maar de eindpass is vaak te onzuiver. Zodoende blijft het 2-1 voor Berghuizen.

Op 5 mei speelt DTC de laatste wedstrijd voor de 1ste periode thuis tegen Heracles. Om de periode van Berghuizen over te nemen zal DTC met 9 doelpunten verschil moeten winnen. Dus wat dat betreft heeft Berghuizen de 1ste periode officieus in handen.

Aankomend weekend is de ploeg vrij vanwege carnaval en op 10 maart wordt de competitie hervat met een bezoek aan Heracles in Almelo.