Sportverkiezingen 2024

Het lag natuurlijk volledig in de lijn der verwachting. FC Berghuizen vrouwen 1 werd zaterdagavond omstreeks 22.00 uur in de tent van de Zomerfeesten na het binnenhalen van de titel en de promotie naar de Topklasse uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Joost Broeker werd sportman, Sophie Pieterson sportvrouw. Onderstaand de teksten die werden uitgesproken bij de huldiging.

Sportploeg: Vrouwen 1

Dit jaar is het 41 jaar geleden dat FC Berghuizen is begonnen met meisjesvoetbal. Al die jaren heeft ons eerste vrouwenteam altijd meegedaan op het hoogste niveau en diverse talenten afgeleverd bij profclubs. De afgelopen 10 jaar voetbalden de vrouwen in de eerste klasse en hoofdklasse van de landelijke KNVB. Dit jaar hebben ze echt iets bijzonders neergezet. Een geweldig enthousiast, gedreven en talentvol team heeft zich met gemak staande gehouden in de hoofdklasse hetgeen tot het kampioenschap heeft geleid. Komend seizoen komt het team uit in de topklasse van de landelijke KNVB; het hoogste amateurniveau van Nederland. Een megaprestatie van dit team onder de bezielende leiding van Goran, Leo, Rick en Jasper. Sportploeg 2024, Vrouwen 1.

Sportman: Joost Broeker

Als kleine jongen had hij altijd al een bal bij zich. Hij werd met 6 jaar lid van onze vereniging en doorliep alle selectie-elftallen van de jeugd, waarin hij meerdere keren kampioen werd. Als A-speler maakte hij zijn debuut in heren 1. Van jongs af aan was duidelijk dat hij erg fanatiek was en een verloren wedstrijd moeilijk kon verkroppen. Hij slaat geen training en wedstrijd over en nog steeds zijn zijn inzet en spelopvatting een voorbeeld voor velen.
Naast het actief voetballen zet hij zich ook al jaren in als vrijwilliger voor onze vereniging.
Onlangs viel hem nog een bijzondere huldiging ten deel en inmiddels heeft hij maar liefst 407 wedstrijden in heren 1 gespeeld. Sportman 2024, mister FC Berghuizen, Joost Broeker.

Sportvrouw: Sophie Pieterson

Deze sportvrouw is op zesjarige leeftijd haar voetbalcarrière gestart bij Sparta Enschede, waar ze tot haar 15de heeft gevoetbald, toen nog bij de jongens. Via een uitstapje van twee jaar bij Rigtersbleek kwam zij terecht bij FC Twente vrouwen 1. Hier heeft ze drie jaar gespeeld op het hoogste vrouwen voetbal niveau.
Twee jaar geleden is ze begonnen bij FC Berghuizen. Daarnaast speelt ze ook nog bij het Nederlands militair vrouwen 1 team. Haar favoriete positie is het middenveld of centraal achterin. Daar heeft zij zich dit seizoen zeer verdienstelijk gemaakt. Met al haar ervaring en voetbalkwaliteiten was ze één van de steunpilaren van FC Berghuizen vrouwen 1. Sportvrouw 2024, Sophie Pieterson.

Stille kracht: Adriaan Arends

Onze stille kracht is een man met veel voetbalcapaciteiten. Helaas heeft hij die alleen maar bij zijn vorige vereniging getoond en niet bij FC Berghuizen. Wekelijks trapt hij op recreatief niveau nog wel zijn balletje bij onze club. Zijn verdiensten bij FC Berghuizen liggen vooral op een ander vlak. Naast het fluiten van jeugdwedstrijden en het organiseren van meerdere activiteiten heeft hij zich vooral verdienstelijk gemaakt op het financiële vlak. Meer dan 15 jaar was hij de persoon die er voor zorgde dat het huishoudboekje van onze club meer dan op orde was. Mede door zijn goede financiële beleid heeft de club nu de mogelijkheid om flink te investeren in de accommodatie. Stille kracht 2024, Adriaan Arends.

Aankomend talent: Lenny Oonk

Deze jeugdspeler kwam op 11-jarige leeftijd bij onze vereniging. Hij wordt niet alleen geroemd door zijn vaardigheden op het veld, zoals loopvermogen, spelinzicht, dribbelen en kort wegdraaien, maar vooral ook door zijn instelling, toewijding, teamgeest, passie voor het spel en de wil om te werken.
Op dit moment is hij nog speler van JO19-1, maar hij maakte dit seizoen al zijn debuut in heren 1 in de wedstrijd thuis tegen Juliana. Daar bleef het niet bij. Inmiddels heeft hij al 473 minuten in heren 1 gespeeld, is 3 keer in de basis begonnen en maakte uit bij Eerbeek de beslissende 0-1. Aankomend talent 2024, Lenny Oonk