Sportlust Glanerbrug 1 – FC Berghuizen 1 5-2

Nadat Berghuizen 2 weken geleden beslag wist te leggen op de 1ste periode mocht het deze zaterdag aantreden tegen nummer 2 Glanerbrug. De ploeg uit Glanerbrug speelde tot dusver 2x gelijk en wist 2 weken geleden nog met 10-1 te winnen van sp Enschede. Berghuizen wist op voorhand dat het tegenover een gemotiveerde tegenstander met veel kwaliteit zou staan die graag de koppositie zou heroveren op Berghuizen.

Om 15.30 uur klonk het eerste fluitsignaal en is het Berghuizen dat probeert de ruimtes compact te houden en Glanerbrug dat de gaten daarin probeert te vinden. Helaas gebeurd dat al vrij snel en wordt Tanda met een goede diepte bal op zo’n 20 meter van de goal gevonden, de oud jeugdinternational bewees het voetballen niet te zijn verleerd en verschalkte met een fraaie lob Jord Velthuis.

Een enorme domper voor Berghuizen, maar de ploeg bewijst hierna niet voor niets bovenin de 4de klasse mee te draaien. Nadat er al een aantal speldenprikjes zijn uitgedeeld is het Dennis Agterbos die na een fraaie aanval wordt vrij gespeeld en alleen voor de keeper niet faalt.
Hierna volgt een fase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en er aan beide kanten wat kleine kansjes zijn om op voorsprong te komen. Glanerbrug is de ploeg die iets gemakkelijker voetbalt, maar Berghuizen komt steeds beter in de wedstrijd. Een kopbal van Jasper Olde Hendrikman gaat net naast en aan de andere kant moet Jord in de korte hoek handelend optreden.

Een bepalend moment in de wedstrijd volgt 10 minuten voor rust. Dennis wordt met een overtreding gestopt echter laat de leidsman doorgaan. Glanerbrug schakelt razendsnel om en is het Tanda die de bal op Strijker steekt, deze weet met dit kansje wel raadt en weet Jord in de korte hoek te passeren, alleen staat hij op het moment van aanspelen buitenspel. De scheidsrechter meent echter vanaf de middencirkel waar te nemen dat dit niet klopt en keurt het doelpunt goed. Hierdoor moet Berghuizen wederom in de achtervolging, maar dit keer is het wel even van slag. Glanerbrug maakt hier handig gebruik van en weet wederom met een snelle omschakeling de 3-1 binnen te schieten.

Voor rust is de koek nog niet op voor Glanerbrug als een diepe bal nog onderschept wordt door Berghuizen, maar de afvallende bal voor de voeten van Droste valt. Zijn schot van 20 meter is laat voor Jord zichtbaar omdat Strijker in de baan van het schot staat en over de bal heen stapt. Wederom gebeurd dit in buitenspel positie. Hinderlijk buitenspel vanwege het belemmeren van het zicht van Jord, maar ook deze keer wuift de leidsman het vlagsignaal weg en keurt het doelpunt goed.
Zo gaat Berghuizen met een ruime achterstand en met de nodige frustratie van de toegekende doelpunten de rust in. De groep wil het er zeker niet zomaar bij laten zitten en geeft aan volle bak vooruit te willen spelen met druk zetten. Een mooi en strijdlustig signaal van de groep die dit seizoen met elkaar al grote stappen heeft gemaakt.

Helaas is het toch Glanerbrug dat het eerste doelpunt van de 2de helft weet te maken. Droste is in de 16 meter erg leep en weet het uitgestoken been van Pim Mulder te vinden waardoor de scheidsrechter niet veel anders kan doen dan de bal op de stip te leggen. Jord zit er met de vingertoppen aan, maar de bal verdwijnt toch in het doel.

Dat het met de mentaliteit van de groep wel goed zit blijkt in de overige 40 minuten van de 2de helft. Er wordt geknokt en gestreden voor elke meter waardoor Glanerbrug de grip op de wedstrijd wat verliest. Jasper weet uit een goed aangesneden cornerbal van Dennis de achterstand te verkleinen naar 5-2.
Met nog ruim 30 minuten te gaan gaat Berghuizen vol door om de achterstand nog verder te verkleinen. Helaas is het zo’n middag dat het geluk niet aan de zijde van de groenwitten is. Martijn Heskamp wordt uitstekend aangespeeld door Dennis en schiet de bal ook hard tegendraads binnen, echter ligt de keeper precies in de lijn van het schot en weet zo enigszins fortuinlijk de bal te stoppen.

Ook Jasper is even later met een kopbal uit een nieuwe corner dichtbij, maar weet in 2 instanties de keeper niet te passeren. Waarbij bij de 2de redding de keeper duidelijk achter de lijn staat. Helaas heeft de scheidsrechter ditmaal geen arendsoog en wordt het doelpunt niet geteld.

Zo tikken de minuten weg in het nadeel van Berghuizen. Bij een vrije trap van Pim worden zowel Jasper en Cees Schurink vastgehouden, maar ook dit maal wil de leidsman niet in het voordeel van Berghuizen fluiten.
Zo eindigt de wedstrijd in een 5-2 nederlaag en is het Glanerbrug dat de koppositie weet ter heroveren op Berghuizen. Toch overheerst er een bepaald gevoel van trots dat ondanks de vele tegenslagen deze wedstrijd de groep tot het einde is blijven strijden voor een beter resultaat. Dat is iets waar de groep zeker mee verder kan de komende weken.

Volgende week staat Aramea op het programma. Deze wedstrijd zal zaterdag om 14.30 uur starten en voor Berghuizen de kans om de kater van deze nederlaag weer weg te spelen