Sportclub Enschede 1 – FC Berghuizen 1 1-2

Voor de start van de 2de seizoenshelft mocht Berghuizen de tocht naar Enschede maken om daar aan te treden tegen Sportclub Enschede. Deze vereniging was al een week eerder aan de 2de seizoenshelft begonnen en had daarin PW weten te verslaan. Berghuizen moet het nog steeds doen zonder haar aanvoerder Agterbos die geblesseerd is, maar verder begint de ziekenboeg aardig leeg te stromen. Jasper Hemme heeft de 1ste training meters weer gemaakt na de kruisband operatie en Daan Groothuis zat voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie na een afwezigheid van bijna een half jaar. Daarentegen had Jurjen Kortink wel een terugval na zijn enkel blessure en was daardoor ook niet inzetbaar.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het nieuwe kunstgrasveld van het opgeknapte sportpark bij Sp Enschede. Voor Berghuizen was het te merken dat het weer de 1ste officiële wedstrijd aan het spelen was, want het verliep allemaal nog redelijk stroef in de beginfase. De ballen kwamen te vaak net niet aan of werden achter de man gespeeld, zodat er te weinig tempo in balbezit was om Sp Enschede kapot te spelen. Toch waren er zeker de nodige kansen om de score open te breken. Zo was Jasper Olde Hendrikman dichtbij, echter miste zijn kopbal de kracht om binnen te vallen.

De mooiste aanval van de 1ste helft was via Martijn Heskamp en Jasper, waarbij Martijn via een fraaie combinatie alleen voor de keeper werd gezet. Zijn schot werd echter goed gepareerd door de uitkomende keeper. Bij een slimme vrije trap van Pim Mulder wordt de bal terug gelegd op Cees Schurink, zijn schot is echter niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Pascal Donkers is nog het dichtstbij de voorsprong, maar zijn schot stuitert via de paal weer terug het veld in.

Aan de andere kant heeft Berghuizen de 1ste 30 minuten niet veel te duchten van Sp Enschede. Pas in het laatste kwartier komt de thuisploeg er wat gevaarlijker uit. Zo schiet de rechtsbuiten voorlangs en moet Jord Velthuis optreden na een ingekopte bal vanaf de 5 meter. Dit gebeurd met verve en zodoende zoeken beide ploegen met een 0-0 stand de rust op.

In de 2de helft neemt Berghuizen het initiatief weer verder in handen zonder erg goed te spelen. Jasper komt al snel alleen voor de keeper, maar onder druk schiet hij de bal wel langs de keeper alleen ook ruim langs het doel. Ook de 2de grote kans is voor Jasper als die na een fraaie aanval een strakke voorzet alleen maar hoeft binnen te lopen. Jasper heeft echter te veel vaart en voor het lege doel gaat de zending over de lat.

3x is echter scheepsrecht en de 3de grote kans is wel aan Jasper besteed en wordt de bal achter de keeper geschoten. Vrijs nel daarna valt ook de 2-0 als een voorzet van Remco Kip niet goed verwerkt wordt door de verdediging van Sp Enschede en Martijn weer eens op de goede plek staat om de afvallende bal binnen te schieten.

Daarna vergeet Berghuizen de wedstrijd in het slot te gooien. De ingevallen Niek Smudde kan een voorzet van Pascal binnen tikken, maar vergeet de bal het juiste zetje mee te geven. Op aangeven van Niek kan Martijn bij de 2de paal vrij binnen knikken alleen lukt het niet om de bal naar de grond te knikken waardoor deze over gaat. En ook de 3de grote kans in deze fase gaat er niet in als Niek na goed storend werk van Cees de bal wel over de keeper heen schiet, maar net langs de verkeerde kant van de paal mikt.

Wanneer de kansen niet worden afgemaakt valt die vaak aan de andere kant en dat is ook deze middag het geval. Sp Enschede was het heilige vuur eigenlijk al wel kwijt, maar door onnodig balverlies en het uitglijden van Roy Scholte op Reimer kan de spits tot zijn eigen verbazing zo doorlopen op Jord af en deze kans laat de spits niet liggen.

Zo is het vanuit het niets 2-1 en dreigt het weer spannend te worden. Berghuizen blijft echter de gevaarlijkste ploeg en als de rechtsbuiten van Sp Enschede binnen 30 seconden 2 gele kaarten pakt voor praten zijn de 3 punten in de pocket.

Al met al geen hoogstaande wedstrijd van Berghuizen, maar de 1ste 90 competitieminuten zijn weer in de benen en de 3 punten gaan mee terug naar Oldenzaal. Aankomend weekend een mooie en zware wedstrijd op het programma als nr 3 Eilermark op bezoek komt in Oldenzaal.