SP Rekken 1 – FC Berghuizen 1 1-3

Op een tropische zondagmiddag speelde Berghuizen de nacompetitiefinale tegen Rekken. Rekken de nr 12 van de 4de Klasse B speelde om handhaving, Berghuizen speelde vooral om de eer en om het laatste seizoen op zondag goed af te sluiten met een promotie. Tevens is het de laatste wedstrijd voor een aantal oud gedienden in de Berghuizen selectie. Genoeg redenen voor Berghuizen dus om volle bak te gaan in deze finalewedstrijd. 

Op een werkelijk fantastische grasmat van HVV Hengelo werd er om 14.00 uur afgetrapt door de scheidsrechter van dienst. Al snel was het spelbeeld bepaald. Berghuizen mocht het spel maken van Rekken en Rekken loerde op de omschakeling om zodoende met snelle tegenstoten gevaarlijk te worden. 

Zo kruipen de 1ste 10 minuten voorbij. Berghuizen nog wat zoekende om de juiste ruimtes te vinden en vooral de diepe ballen waren in deze fase niet op maat waardoor er nauwelijks kansen werden gecreëerd.  

Aan de andere kant blijkt dat Rekken vooral gevaarlijk is in de standaard situaties. Uit een afgeslagen cornerbal valt dan ook de 1-0. De bal wordt scherp weer ingedraaid en meerdere spelers van Rekken hebben de bal vrij voor het inkoppen. Dit gebeurd uiteindelijk ook door de laatste man en Ruud Koop is kansloos. 

De 1-0 verandert niet in het spelbeeld. Berghuizen probeert nu op hoog tempo 1 van beide backs vrij te spelen. Het dwingt Rekken hiermee om veel meters te maken om de ruimtes dicht te lopen. Uit een aanval uit het boekje maakt Berghuizen de gelijkmaker. Joost Broeker wordt in de opbouw vrij gespeeld aan de rechter kant. De aanname is meteen vooruit en via een kaats met Martijn Heskamp haalt Joost de achterlijn. Zijn voorzet wordt door de inlopende Martijn strak in de winkelhaak geschoten. Zo heeft hij het mooiste doelpunt van het seizoen voor de finale bewaard. 

Even later lijkt de 2-1 voor Rekken te vallen na wederom een cornerbal. Het schot van de Rekken speler wordt echter keihard tegen een andere speler van Rekken aangeschoten en die voorkomt daarmee de voorsprong van Rekken. Daarnaast weet Ruud met zijn goede optreden veel hachelijke momenten onschadelijk te maken. 

Berghuizen probeert hierna door te drukken en krijgt hiervoor een aantal kansjes. 2 vrije trappen van Dennis Olde Hendrikman missen echter de juiste hoogte en na een harde knal kan de keeper nog redding brengen. Aron Brok kan de rebound in het lege doel schieten, maar een uiterste krachtinspanning van een Rekken verdediger voorkomt dat de bal het doel in gaat.

In de rust blijkt dat Robin Olde Kalter niet verder kan spelen en Jurjen Kortink is zijn vervanger achterop. In het begin van de 2de helft is het voor Berghuizen wederom erg zoeken naar de ruimtes. Rekken staat positioneel wat beter en de warmte begint ook zijn tol te eisen. 

Vooral op het middenveld ontstaan nu teveel ruimtes en Rekken voelt dat er wat te halen valt. De kansen zijn nu voornamelijk voor Rekken. Maar de uitblinkende Colin Scholte op Reijmer en Ruud weten samen met Joost, Jasper Hemme en Jurjen alle gevaarlijke momenten onschadelijk te maken. 

Trainer Niek Smudde probeert het tij te keren door het inbrengen van de balvaste Thijs Kempers voor de moe gestreden Ruben Kortink. Maar door het niet juist aanspelen van de spitsen is er veel te snel balverlies en geeft Berghuizen het initiatief wat weg. Rekken heeft echter niet meer de kracht en het vernuft om daar van te profiteren. 

De 3de wissel is Bjorn Boersma voor Dennis Olde Hendrikman net na de waterdrink pauze in de 70ste minuut. Afgesproken wordt om de ballen wat meer in de ruimte bij Thijs te spelen en vandaar uit verder te voetballen. 

In de laatste minuut van de officiële speeltijd lijkt dit succes te hebben. Thijs kapt zijn man uit en behoudt het overzicht door de bal op de 16 meter op de vrije Dennis Agterbos terug te leggen. Zijn schot verdwijnt helaas niet tussen de palen, maar er net overheen en zo wordt het dus uiteindelijk een verlenging. 

In de verlenging mag er een extra wissel worden ingebracht en zo gaat de moe gestreden Aron naar de kant en komt Martijn Schut in het veld. Hierdoor schuift Jurjen door naar zijn vertrouwde middenveld. Hierdoor neemt Berghuizen nog meer het initiatief weer in handen. Thijs wordt steeds beter aangespeeld en is niet van de bal te krijgen door de verdediging van Rekken. 

Op een uitstekende lange bal van Martijn Schut is het dan ook Thijs die slim is weg gelopen bij zijn verdediger, omdat de aanname van Thijs ook nog eens uitmuntend is kan hij door op de keeper en weet deze in de verre hoek te verschalken. Berghuizen staat zodoende op voorsprong en de vreugde is dan ook enorm bij spelers en staf. 

In de 1ste verlenging moet Berghuizen de wedstrijd ook in het slot gooien. Op een vrije trap van Dennis Agterbos weet de keeper nog redding te brengen en op een schot van Thijs weet een verdediger de bal nog van de doellijn te halen. 

In de 2de verlenging gaat Rekken meer proberen te pompen om de gelijkmaker te forceren en ontstaat er aan de andere kant steeds meer ruimte voor de voorwaartsen van Berghuizen. Bjorn kan 2x afdrukken maar kiest ervoor om de bal breed te leggen. Bij de 2de poging kan Dennis de bal vrij inlopen, maar een enorme stuiter zorgt ervoor dat de bal verkeerd op de voet komt en over gaat. 

In de allerlaatste minuut is Rekken dicht bij de gelijkmaker als een scrimmage via Martijn Schut op goal gaat. Ruud Koop heeft echter besloten dat niets meer in het doel gaat en weet met een reflex de bal uit zijn doel te houden. 

Aan de andere kant is Dennis Agterbos ontsnapt en gaat samen met Thijs alleen op het doel af. Thijs neemt de bal over en legt hem alleen voor de keeper weer breed. Dennis knalt de bal binnen en zo is de promotie een feit.  

Het seizoen wordt daarmee fantastisch afgesloten en zo wordt het ene jaar in de 5de klasse in de club historie van Berghuizen meteen weer ongedaan gemaakt. Volgend jaar speelt het 1ste team van Berghuizen in de zaterdag 4de klasse en zal het daar proberen om promotie mee te gaan spelen. 

Namens Berghuizen willen we HVV Hengelo bedanken voor de gastvrijheid en voor het beschikbaar stellen van de fantastische grasmat. Door het sproeien vlak voor de wedstrijd en in de rust kon er 120 minuten lang op een heerlijke mat gespeeld worden.